logo Casalina

Mattias Devijver beleeft voetbaldroom bij zijn OHR Huldenberg

Mattias Devijver beleeft voetbaldroom bij zijn OHR Huldenberg
Mattias Devijver in duel

Verdediger Mattias Devijver (28) uit Sint-Joris-Weert zit op een gouden nest bij eersteprovincialer OHR Huldenberg. Na de fusie tussen het al gefuseerde VK Huldenberg en SK Ottenburg is de kapitein nu al aan zijn zevende seizoen bezig bij de grijs-zwarten. Hij was erbij vanaf derde provinciale en is nu fier dat hij aan het roer staat van zijn formatie in de subtop van eerste provinciale.

Devijver begon op zijn zesde bij VK Rode tegen een bal te trappen. Op zijn zestiende trok hij naar buur Tempo Overijse. Hij raakte daar tot in de A-kern, maar heeft er nooit echt meegedaan. Hij heeft vooral meegetraind en daarna koos hij ervoor om stap een terug te zetten naar SK Ottenburg, daar speelde Mattias een jaargang tot de fusie volgde.

OHR in derde provinciale in het seizoen 2015-2016 op het veld van KV Tremelo
OHR in derde provinciale in het seizoen 2015-2016 op het veld van KV Tremelo

“Ik ben nu aan mijn zevende seizoen bezig bij OHR. We zijn begonnen in derde provinciale. Ik had nooit gedacht dat we nu al zo ver zouden staan met de club en het is natuurlijk heel mooi dat ik daar vanaf begin bij ben. Samen met onze doelman Pieter-Jan Mutton zijn we de enigen die overblijven vanaf het begin. De club is enorm gegroeid en dat zie je ook in de jeugdwerking die beter en vooral professioneler begint te werken. Er wordt echt hard gewerkt achter de schermen door vele vrijwilligers en het bestuur daar kan je alleen maar heel veel respect voor hebben”, opent de nummer vier die oorspronkelijk met het nummer tien speelde, toen lagen de rugnummers nog niet vast. Sinds drie seizoenen is dat wel het geval.

OHR in tweede provinciale in 2017-2018 op het veld van Sporting Erps-Kwerps
OHR in tweede provinciale in 2017-2018 op het veld van Sporting Erps-Kwerps

OHR staat momenteel gedeeld vijfde na een 2-1-thuiszege tegen VC Bertem-Leefdaal.

“De match tegen Bertem is toch altijd wat speciaal en wel iets dat leeft binnen de groep, je kan toch spreken van een derby. Wij moesten winnen om niet naar beneden te moeten kijken. De eerste helft ging gelijk op met weinig kansen. In de loop van de tweede de helft hebben wij de match in handen genomen, maar komen we wel ongelukkig 0-1 achter na het uur. We hebben de kopjes niet laten hangen en zijn vol blijven gaan voor die 1-1 die we via Dieter Charlier scoren, die trouwens heel goed was ingevallen. Daarna zijn we blijven duwen omdat we die match echt wilden winnen en dan scoren we via Vergauwen de volgens mij oververdiende 2-1. We pakken een hele mooie overwinning tegen een ploeg dat mee bovenaab stond voor de match”, opent de twintiger die steeds in eigen streek is blijven spelen. “Onze ambitie voor dit seizoen bestaat erin om zoals elk jaar beter te doen als vorig seizoen. We hebben een ploeg die heel goed versterkt is, de beste ploeg waarmee ik al heb gespeeld in OHR. Spijtig van de langdurige blessure van Tom Taelemans , die uitviel met een kruisbandblessure tijdens de openingsmatch. Het gaat een raar seizoen worden en corona zal bepalen hoeveel matchen er nog gaan gespeeld worden. Wij starten steeds om te winnen en gaan daar ook altijd alles aan doen. De ambitie voor dit jaar mag wel top vijf zijn vind ik, we moeten niet gaan zeggen dat wij absoluut kampioen moeten spelen zoals ik al vaak gehoord en gelezen heb. Er staan nog veel andere goede ploegen in de reeks. Laat ons elke match opnieuw aanpakken met de goede ingesteldheid en dan zien we wel waar we uitkomen.”

Devijver zit goed bij OHR en ziet daar niet snel verandering in komen.

“Mijzelf zie ik niet rap meer van club veranderen, ik zit hier goed. Er is heel veel respect voor de spelers en de club heeft elk jaar gezonde ambities. Hopelijk kunnen we blijven verder gaan op dit elan en dan zien we wel waar we uitkomen! Ik denk dat het gezien deze gezondheidsproblematiek een hele mooie uitkomst zou zijn als we half januari terug zouden kunnen spelen maar dat is voorlopig afwachten geblazen.”

Devijver is een steunpilaar achteraan bij OHR die in duel moeilijk te passeren valt, uitstraling heeft en af en toe zijn goaltje durft meepikken op stilstaande fases. Kortom een moderne voetballer die iedere club wel kan gebruiken voor zijn aanwezigheid op het veld, de kleedkamer en de kantine. Hopelijk schenkt hij OHR nog vele mooie jaren!

Devijver in actie tegen Bertem-Leefdaal Foto: Ferre Meyhi
Mattias Devijver in actie tegen Bertem-Leefdaal Foto: Ferre Meyhi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *