logo Casalina

Wielrenner Tuur Dens opnieuw succesvol op de piste

Wielrenner Tuur Dens opnieuw succesvol op de piste
Tuur Dens derde in de scratch Foto: Tuur Dens Productions

Rotselaarse wielrenner Tuur Dens moest op de Gentse wielerpiste duelleren met de internationale top op de International Belgian Track Meeting in Gent. De snelle man van het Hubo Titan Cargo CT kan tevreden terugblikken met onder andere een derde positie die hij haalde bij de scratch, op de slotdag voelde hij wel dat het beste eraf was. Binnenkort rijdt de belofte tussen de profs een thuiskoers in Wezemaal.

“Ik ben heel tevreden over mijn weekend. Ik deed veel ervaring op in het omnium tussen de absolute wereldtop. Er werd ongelooflijk hard gereden en ik was na afloop trots dat ik mijn mannetje kon staan. In de scratch en de afvalling kon ik zelfs al wat “dikkere” punten scoren voor het omnium. Op de tweede wedstrijddag voelde ik dat ik voor mijn inspanningen daags voordien een tol moest betalen. In de scratch kon ik wel nog eens uitpakken met een prima sprint om derde belofte te worden. Mijn laatste nummer was de beloftenpuntenkoers. Na drie hele zware dagen was het beste er dan ook af en moest ik me meer beperken tot volgen en sporadisch eens een puntje meepikken. Ik denk dat ik bewezen heb dat ik opnieuw grote stappen heb gezet in de loop van voorbije winter”, blikt hij terug. “Vooral de Franse wereldkampioen op de omniumdiscipline, Benjamin Thomas was indrukwekkend. Het was enorm leerzaam om met hem op de wielerpiste te vertoeven en van hem te leren.”

Dens is van plan om de weg met de piste te blijven combineren.

“Ik blijf sowieso beide disciplines combineren. Ik hoop op een selectie voor het Europese kampioenschap met de elites op de piste eind juni. Over enkele weken volgt de Grote Prijs Vermarc in thuisgemeente Rotselaar voor eigen volk, dat is iets waar ik enorm naar uit aan het kijken ben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *