logo Casalina

Group Hens – Maes Containers trekt komend seizoen geen jonge renners aan

Group Hens – Maes Containers trekt komend seizoen geen jonge renners aan
Len Dejonghe kreeg een kans als belofte, volgend jaar zijn er op dat vlak voorlopig geen gelukkigen

De coronacrisis begint er stilaan op in te hakken bij de fietsenmerken. Een fiets bestellen is geen probleem, hem aankrijgen is een andere zaak. Bij Group Hens – Maes Containers raken ze aan wegfietsen en mountainbikes, aan veldritfietsen dat is iets anders. De wachttijd op een veldritfiets kan soms tot acht à tien maanden bedragen. Op die manier kunnen ook geen tweedejaarsjunioren aangetrokken worden om volgende winter eerstejaarsbelofte te worden in het veld.

Manager Guido Verschueren uit Baal klapt uit de biecht en licht het probleem toe.

“Mijn dochter bestelde in oktober een fiets, die ging in juni beschikbaar zijn, ondertussen is dat ook al naar september verschoven. Op sommige vlakken blijft het niet tot crossfietsen beperkt. Het is al lastig voor onze jeugd om zich te blijven motiveren zonder enige vorm van wedstrijden en dan komt dit er nog bij. Dit is een totale ramp voor de jeugd. Het is ook geen probleem van dit moment, dat bestaat al sinds vorige zomer”, wist Verschueren. “Ik kan nu momenteel geen jonge renners aannemen. Ik kan ze veel beloven, maar niets geven, toch niet in de loop van de komende acht maanden. Als ik een talent in juni opmerk, kan ik die jammer genoeg in september niet aan het seizoen laten beginnen. Dat is frustrerend, maar dat zijn de gevolgen van deze coronapandemie. We zijn met het volledige team bezig met een groeiproces, het is afwachten geblazen hoe dit allemaal evolueert onder de gegeven omstandigheden.”

Manager Guido Verschueren kijkt vanaf de Balenberg toe hoe zijn recruten het doen
Manager Guido Verschueren kijkt vanaf de Balenberg toe hoe zijn recruten het doen

De jeugd die hij wel onder zijn vleugels heeft, daar kan manager Guido enorm van genieten.

“Neem nu onze jongste recruut, Ferre Urkens. Ik ging er aanvankelijk prat op om uit de jeugd enkel Vlaams-Brabanders aan te nemen. Hij was nieuweling en uit de Kempen. We gaven hem een kans, ook omdat het al snel duidelijk was dat hij uit het goede hout gesneden was. Ik vroeg om geen resultaten, want ik wou hem zien groeien. Technisch is Ferre al enorm sterk voor zijn leeftijd. We namen hem enkele weken geleden mee op training op de mijnterril in Beringen, hij blonk tussen de grote jongens. Hij was zo dankbaar en deed zo zijn best, dat deed me plezier. Jonge kracht en belofte Jetze Van Campenhout had het voorbije winter ook niet onder de markt, maar ik verwacht dat hij volgend seizoen met de pedalen zal antwoorden. Mentaal is hij enorm sterk, dat viel me jaren geleden al op. Len Dejonghe is momenteel enorm goed bezig met de voorbereidingen van zijn wegseizoen. Ik ben benieuwd wat Len in zijn vierde beloftenseizoen in het veld kan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *