logo Casalina

Jonge Leuvense ploeg verliest tegen het Beerschot van afscheidnemende Fürste

Jonge Leuvense ploeg verliest tegen het Beerschot van afscheidnemende Fürste
Voormalig Olympisch, Europees en wereldkampioen Fürste nam afscheid van de competitie in Leuven

In de slotmatch van de poule om de play-offs tussen twee teams die niets meer te winnen hadden, KHC Leuven en Beerschot, staken de bezoekers gaandeweg meer de neus aan het venster. In een typische eindeseizoenswedstrijd trokken de paarsgetinte bezoekers aan het langste eind met een duidelijke 1-4. Opmerkelijk was dat Leuven met meer dan vijftig procent aan spelers uit de eigen jeugd afkomstig aan de afslag stond.

Bij afwezigheid van onder andere kapitein Santana, Weyers, Georgis en aanvaller Diaz, kon trainer Trenchs een jonge ploeg op de been brengen in de deze slotmatch van de competitie. Schoenaers, Van Lembergen, Dujardin, Bosmans, Soetens, Hermans, Verstraeten, Coolen en doelman Tavernier stond er een meerderheid van Leuvense jeugd in de ploeg, een primeur!

Beerschot startte het beste, dat uitte zich doordat Beerschotaanvaller Perez thuisdoelman Carr poogde te omspelen, in tweede instantie vuurde hij al vallend op doel. De Amerikaan Harris bracht met de stick redding op de lijn. Het spel ging op en neer, maar er zaten aan beide kanten nog te veel slordigheden in, de laatste goede pass ontbrak vaak. Op het kwartier redde Carr een strafcorner van bezoeker De Sloover, in de rebound kenden de bezoekers evenmin succes.

Harris redt het schot van een vallende Perez op de lijn
Harris redt het schot van een vallende Perez op de lijn

Na twee minuten in het tweede kwart stormde Gougnard links door en met een harde voorzet bereikte hij de jonge Bosmans. Hij leek verrast en tikte van dichtbij naast. Enkele minuten later kreeg Beerschot een strafcorner. De Sloover zette aan met een hard schot, maar doelman Carr stond andermaal paraat. Op slag van rust kreeg Beerschot een nieuwe strafcorner. Nu was het niet de beurt aan De Sloover, maar afscheidnemende Duitser Fürste die zich achter de bal zette. Zijn schot ging via de paal en de dwarsligger carambolgewijs in doel, 0-1 op slag van rust. Een mooi afscheid voor oosterbuur Moritz Fürste. De 36-jarige Duitser uit Hamburg stopt na een stevige carrière met hockey. Fürste won met zijn Uhlenhorster HC drie keer de EHL, een keertje verloor hij de finale. Voorts won hij alle vier de grote toernooien als international, dat waren achrteréénvolgens het WK, de Champions Trophy, het EK en twee keer de Olympische Spelen. Voor Beerschot kwam hij uit zijn “hockeypensioen”, maar nu is het normaal gezien welletjes geweest.

Fürste met één van zijn laatste kunstjes
Fürste met één van zijn laatste kunstjes

Het derde kwart leek lang verwaarloosbaar, geen van beiden teams leek het heft in eigen handen te willen nemen. Na een langer lijkend kwartier dwong Beerschot-speler De Sloover een strafcorner af via een voetfout van een Leuvenaar na een knappe solo. Het schot van Fürste vond de dwarslat op zijn weg. Uitstel betekende geen afstel. De Sloover kwam op de proppen met een bal in de cirkel, zijn uithaal werd door Du Monceau in doel gedevieerd, 0-2.

KHC Leuven reageerde snel in het vierde kwart via een strafcorner van Dekeyser. Deze verdween geruisloos in de rechterbovenhoek, 1-2. Beerschot bleef het meeste doelgevaar brengen. Verhoeven bracht een mooie actie, maar zijn inzet werd door de voet van Carr afgeweerd. De Sloover speelde de bak tot bij Rossi, maar zijn inzet werd gestuit door doelman Carr. Perez zette zich iets na het uur goed door op de linkerzijde en bediende de vrijstaande Saeys, 1-3. Kort voor affluiten sloeg Verhoeven in de rebound van een uithaal van Saeys raak in de linkerhoek, 1-4.

Dekeyser brengt de aansluitingstreffer aan
Dekeyser brengt de aansluitingstreffer aan in de rechterbovenhoek

Doelpunten: 35′ Fürste (0-1 op strafcorner), 51′ Du Monceau (0-2), 56′ De Keyser (1-2 op strafcorner), 62′ Saeys (1-3), 68′ Verhoeven (1-4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *