logo Casalina

Toon Clynhens kent een meer dan hobbelige seizoensaanloop

Toon Clynhens kent een meer dan hobbelige seizoensaanloop
Toon Clynhens (centraal) naast ploegmaat Jago Willems Foto: Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Heverse wielerbelofte Toon Clynhens zou nu al een stevige basis moeten gelegd hebben voor komend wegseizoen. Zou, want zijn voorbereiding verliep tot hiertoe niet probleemloos. De klimmer die deze week zijn negentiende verjaardag viert en uitkomt voor Team – EFC-LR Vulsteke liep een breuk op tijdens een wielerstage en kreeg als slok op de borrel last van zijn wijsheidstanden.

“Ik heb in december mijn voet gebroken. Ik ben simpelweg gestrompeld over een borduur en ik heb op die manier een botje langs de zijkant van mijn rechtervoet gebroken. Dat was op laatste dag van onze stage in Tenerife gebeurd tijdens een avondwandeling. Ik heb dan vorige week twee van mijn wijsheidstanden laten trekken onder plaatselijke verdoving. Ook dat had een lichamelijke impact, kortom er is dus nog flink wat werk aan de winkel op conditioneel vlak in deze seizoensvoorbereiding”, opent de pechvogel.

Gezien de winterse omstandigheden traint Clynhens momenteel rustig. Daar hij zijn piek in de zomer plant, is er geen haast mee gemoeid.

“Ik ben nu rustig wat aan het trainen, al moet ik nog zien wat ik doe. Want na het trekken van die tanden, moest ik ook nog antibiotica innemen. Ik zal sowieso later in vorm raken, maar gezien de huidige situatie valt het nog te zien of dat zo enorm erg is. Op vlak van koersen zal Luik-Bastenaken-Luik voor beloften (17/04) voor mij de eerste belangrijke koers worden. Nadien zal ik wat rondjes met de ploeg afleggen en in de zomer rijden we dan een meerdaagse in de Pyreneeën en de Ronde van Aostavallei in zowel Frankrijk en Italië, die laatste vindt plaats in augustus. Ik hoop om daar ook meer dan degelijk voor de dag te komen. Ik ben nu aan het wachten tot de tanden volledig in orde zijn na die antibioticakuur en dan kan ik beginnen met de basis te leggen. Wanneer de koersen er dan eindelijk aankomen, om dan prima voorbereid te zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *