logo Casalina

Belofte Jelle Camps stopt met veldrijden

Belofte Jelle Camps stopt met veldrijden
Jelle Camps op nieuwjaarsdag in Baal

Boortmeerbeekse laatstejaarsbelofte Jelle Camps (21) zet een punt achter zijn veldritcarrière. De eindwinst in de Superprestige als junior, de wereldbekerzege in het Duitse Zeven en de zesde plaats op het juniorenwereldkampioenschap in Luxemburg in 2017 behoorden tot zijn hoogtepunten. Sinds de voorbije zomer had hij last van de rug en daar kwam een knieblessure bij door een val in Hamme waardoor hij dit seizoen niet kan afmaken.

Sinds een rugblessure voorbije zomer opgelopen, raakte hij niet meer in topvorm. Wanneer hij pijnloos reed, kon hij weer aanknopen met zijn beste zelve zo liet een tiende plaats in de Zilvermeercross in Mol zien.

“Na zes mooie jaren is het tijd om afscheid te nemen van een heel mooie sport. De laatste jaren werden blessures een rode draad doorheen mijn carrière waardoor ik vaak van ver moest terugkomen. Ik heb er altijd opnieuw voor gevochten, maar het laatste jaar bij de beloften had ik me toch wel anders voorgesteld. Ik raakte het plezier in het fietsen kwijt, wat voor heel moeilijke maanden zorgde. Uit respect voor mijn entourage en de ploeg wou ik het seizoen afmaken, maar door een val in Hamme en wederom een knie blessure is dit niet meer mogelijk. Ik wil graag iedereen bedanken die mij steeds heeft gesteund, ook als het minder ging. Ook bedankt aan het Pauwels Sauzen – Bingoal Cycling Team voor de voorbije twee jaren”, liet Camps weten.

Die tiende plaats in de Zilvermeercross in Mol was de laatste wedstrijd waarin hij finishte, daarna startte hij nog in de thuisrace in Baal, maar ook daar ondervond hij te veel fysieke last. Hij werd nog aangeduid als reserve voor de voorbije WK-selectie in Oostende, maar zal zich vanaf nu focussen op zijn studies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *