logo Casalina

Thibau Nys werkt heuse inhaalrace af in Superprestige in Boom

Thibau Nys werkt heuse inhaalrace af in Superprestige in Boom
Thibau Nys deed het prima in Boom Foto: Benny Van Calster

In de vijfde manche van de Superprestige in Boom overschreed eerstejaarsbelofte Thibau Nys uit Baal als vijftiende de meet. Hij nam als nummer 62 de start en maakte tijdens de openingsronde maar liefst 35 posities goed. Deze punten als vijftiende komen hem goed van pas om op te schuiven in de startrijen. Voor het Leuvense Group Hens – Containers Maes had Kempenaar Daan Soete lang uitzicht op top zes. Hij zakte weg naar de dertiende plaats.

Nys mocht als 62ste in het provinciaal recreatiedomein De Schorre starten, op het hellende en uitdagende parcours kroop zijn verre startrij absoluut niet in zijn kopje. Hij startte prima en kon ook deels door zijn techniek en behendigheid 35 voorliggers inrekenen en kwam hij zo als 27ste door na de eerste lus. Na drie rondes reed hij als 22ste rond, een doorkomst later was hij de top twintig binnengeslopen. Het mondde finaal uit in plaats vijftien, hierdoor pakte hij ook zijn eerste superprestigepunt.

Group Hens – Containers Maes had Soete in de voorhoede mee nadat hij op rij drie van start ging. In de eerste ronde ging hij onderuit bij het nemen van een kwam Daan ten val bij de modderige afdaling. Hij schoof terug naar plaats tien en streed daarna voor plaats zes. Halfweg kwam Soete als negende door en gleed gaandeweg af naar een plaatsje buiten de top tien. Vincent Baestaens uit Tremelo had een slechte dag en de omloop lag hem niet, hij stapte af net zoals ploegmaat en eerstejaarsbelofte Jetze Van Campenhout uit Kapelle-op-den-Bos. Tom Meeusen, die de voorbije week ziek was, beet op de tanden en reed uit als 25ste. Bertemnaar Lander Loockx finishte twee posities verder. Verder werd Jelle Camps uit Boortmeerbeek 36ste en Len Dejonghe uit Wilsele 38ste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *