logo Casalina

Jasper Paridaens ontsnapte aan verlamming in linkerbeen

Jasper Paridaens ontsnapte aan verlamming in linkerbeen
Jasper Paridaens centraal in oranje-wit

Elingse spurter Jasper Paridaens (25) ontsnapte onlangs aan een mogelijke verlamming in zijn linkerbeen. Hij voelde vorig weekend tintelingen en nam het zekere voor het onzekere, terecht bleek nadien. Een operatie waarbij kraakbeen werd verwijderd bracht soelaas. Het voorbije seizoen reed de snelle man van het Urbano CT om en bij de tien koersen, hij mikt alleszins op meer in 2021.

“Het afgelopen seizoen was, zoals bij zovele andere renners het geval was veronderstel ik, ééntje om snel te vergeten. Met amper ongeveer tien gereden koersen kan je moeilijk over een seizoen spreken. Mijn beste race was de laatste in Neerijse. Het was een lastige koers dus met een kwalitatief deelnemersveld. Een afvallingskoers waarbij ik elke keer bij de eersten mee over de heuvels ging. Zelf werd ik er als zevende afgevlagd met nog redelijk goede benen, ik had dus weer niet het onderste uit de kan gehaald”, herinnert hij zich levendig. ‘De uitslagen waren verder wat huilen met de pet op mede door examens, pech enzoverder. De pech die ik de afgelopen jaren mocht ondervinden mag komend seizoen achterwege blijven”, stelt de Pajot. “Tijdens deze winterperiode hield ik me vooral bezig met Zwiftcompetities indoor op de rollen. Voor de komende wedstrijden heb ik inmiddels ook al moeten forfait geven daar ik momenteel net terug thuis ben van een vierdaagse in het ziekenhuis in het UZ Jette. Ik werd aan de rug geopereerd, ik had al vijf à zes weken pijn aan de lage rug. Het vorige weekend kreeg ik echter tintelingen en een verlamd gevoel in mijn linkerbeen. Woensdag hebben ze in het ziekenhuis in allerijl een stuk kraakbeen weggenomen dat tegen mijn zenuw aanduwde. Het moest relatief dringend gebeuren, anders bestond er een reële kans op blijvend krachtverlies en verlamming in mijn linkerbeen. Pech mag dus volgend seizoen absoluut uitblijven.”

Paridaens blijft in 2021 het Urbano CT trouw.

“Ik kan momenteel niet beter zitten dan bij hen, zowel qua programma, omkadering en materiaal kan je niet beter hebben. Voor volgend seizoen hoop ik vooral dat we wat kunnen koersen natuurlijk en voor mij persoonlijk mik ik op betere uitslagen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *