logo Casalina

Kiona Crabbé vreest dat top twintig in Superprestige in Boom geen optie is

Kiona Crabbé vreest dat top twintig in Superprestige in Boom geen optie is
Crabbé moet wekelijks een inhaalrace afwerken gezien ze achteraan moet starten

Kumtichse cyclocrossbelofte Kiona Crabbé (19) start deze zondag in de vijfde Superprestigemanche van het seizoen in Boom. Een top twintig zoals haar twintigste plaats in de X²O Badkamers Trofee in Kortrijk van vorige week daar gelooft de studente van Iko-Crelan niet in.

In Merksplas startte Crabbé minder goed, de week nadien in Kortrijk verliep het aanzienlijk beter.

“Begin november had ik nog niet het goede gevoel te pakken, gelukkig is het vormpeil sindsdien redelijk verbeterd. Mijn start verliep in Merksplas verliep heel slecht, daarna moest ik wat in mijn ritme komen en kon ik wel gedurende de hele wedstrijd blijven opschuiven. Die inhaalrace leidde me naar plaats 33. In Kortrijk ging het veel beter, met die top twintig ben ik blij. Ik verwacht in deze Superprestige meer en sterkere deelneemsters dan in Kortrijk vorige week. Ik denk niet dat opnieuw top twintig dit weekend haalbaar gaat zijn. Ik heb daar trouwens nog nooit gereden, ik ben benieuwd naar de omloop. De lange zandstrook naar het einde van de omloop toe moet me zeker en vast liggen, ook de vele hellende delen zie ik graag op me afkomen”, aldus de meid uit het Tiense.

Ze is blij dat ze nog mag crossen, maar ook haar studies zijn belangrijk.

“Ik combineer nu het studeren met de cyclocrosssport, ik probeer beiden zo goed mogelijk te doen. Buiten de wedstrijden om blijf ik studeren en mijn trainingen afwerken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *