logo Casalina

Stijn Degeest trekt naar het Acrog-Tormans CT in 2021

Stijn Degeest trekt naar het Acrog-Tormans CT in 2021
Stijn Degeest in actie in Neerijse

Voormalig nationaal nieuwelingenkampioen Stijn Degeest (17) uit Hoeleden versterkt vanaf 2021 het Acrog-Tormans Cycling Team. Hij heeft vier leuke seizoenen bij het CT Glabbeek-Maes achter de rug en sluit als tweedejaarsjunior aan bij zijn nieuwe formatie. Hij hoopt er zo naadloos de overgang te kunnen maken naar hun beloftenteam een jaar nadien.

Bij het CT Glabbeek-Maes begon Degeest met fietsen als aspirant.

“Mijn allereerste wedstrijd in mijn gemeente Kortenaken was één van de mooiste herinneringen, ik werd toen tweede op het provinciaal kampioenschap tijdrijden. Uiteraard beleefde ik een topmoment als tweedejaarsnieuweling toen ik Belgisch kampioen op de weg en in het ploegentijdrijden werd”, blikt de Hagelander tevreden terug. “Het voorbije seizoen kwam ik moeilijk in mijn ritme als gevolg van de weinige wedstrijden. Ik heb meestal flink wat wedstrijdkilometers nodig om echt top te kunnen presteren.”

Degeest zou volgend seizoen graag eens een meerdaagse rijden in het buitenland.

“Ik verhuis naar het Acrog-Tormans CT om enige zekerheid te hebben om door te kunnen stromen naar een deftige beloftenploeg. Bij mijn huidige team hebben we geen beloftenteam. Ze vonden dat ik heel allround was en hebben mij in de ploeg gehaald voor de zwaardere wedstrijden die niet te zwaar bergop zijn. Ik kijk vooral uit naar de meerdaagse wedstrijden met een heuvelachtig parcours en een kleine tijdrit erin, zoals bijvoorbeeld de Ster van Zuid-Limburg. Ik denk dat een paar buitenlandse meerdaagse rittenkoersen met een beklimming van maximaal vier à vijf kilometer me wel beter moet liggen. Ik probeer goed te zijn voor de wedstrijden die me liggen en tussendoor zal ik de kermiskoersen als trainingen opvatten. Uiteraard wil ik er van die laatste categorie ook wel wat winnen natuurlijk.”

Het trainen staat bij Degeest nu op een lager pitje, hij studeert voor zijn examens. Hij volgt de richting wetenschappen-wiskunde aan het Via in Tienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *