logo Casalina

Triatleet Lukas Bosmans legt de basis voor 2021

Triatleet Lukas Bosmans legt de basis voor 2021
Lukas Bosmans in zijn trainingsruimte

Tremelose triatleet Lukas Bosmans (32) werkte in 2020 één triatlon af, de Supersprint in Hazewinkel. Daarna onderging hij een uit de kluiten gewassen knie-operatie, qua timing kon corona dus niet beter vallen voor de dertiger van Triatlon Duatlon Leuven. Naar volgend seizoen toe koestert hij mooie ambities, afwachten of de coronastorm tegen dan is gaan liggen.

Ik begon het seizoen met loopwedstrijden in Rotselaar en Lier, waarin ik enkele persoonlijke records verbrak. In Rotselaar liep ik 32 minuten en 23 seconden over tien kilometer, in Lier deed ik een uur, tien minuten en 59 seconden over een halve marathon. Daarna volgde de Supersprintwedstrijd in Hazewinkel, ik had die mentaal nodig met die operatie aan de knie in aantocht. Ik ging dat gewricht drie weken niet kunnen plooien, ik wou nog eens alles geven”, kijkt Bosmans terug. “Deze blessure viel samen met corona en de daaropvolgende lockdown, het was het ideale seizoen om zoiets voor te hebben. Ik ben het kinesitherapieteam van CoDynamics van Mathijs Casteels in Baal dankbaar voor de prima revalidatie die ik mocht meemaken.”

In augustus en september was Bosmans goed aan het zwemmen tot de tweede lockdown eraan kwam.

“Zwemmen kan nu niet, maar erg is dat niet, ik zit nu in de fase van de rustige opbouw. Ik hanteer nu een omgekeerde volgorde in vergelijking met andere jaren, ik ben benieuwd wat dit zal opleveren. Ik ben nu op Zwift aan het lopen en fietsen, de ideale combinatie voor de familie”, stelt de inspecteur bij de politie van beroep. “Hopelijk kunnen we tegen de zomer een internationaal programma afwerken, tenminste als de coronamaatregelen dit toelaten. Ik mik op de Ironman van Hamburg (06/06) en vijf weken nadien zou de Hageland Powerman Triatlon plaats vinden, ik zou er als titelverdediger graag starten. Het is uiteraard mijn doel om me te plaatsen voor het WK in Hawaï in Hamburg, uiteraard zal iedereen staan popelen om hetzelfde te doen. Ik wil in de richting van acht uur drie kwartier à acht uur en vijftig minuten gaan om die kwalificatie veilig te stellen. Het zal niet evident worden, maar het is haalbaar op papier”, geeft hij mee. “Normaal staat de stadstriatlon van Leuven ook op mijn programma. In augustus staat de Duitse Nordseemantriatlon in Wilhelmshaven gepland, mijn vrouw is uit de buurt afkomstig. Dat is ook iets om naar uit te kijken.”

De "wall of fame" van Bosmans
De “wall of fame” van Bosmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *