logo Casalina

Heenrondes voetbalcompetities worden nog afgewerkt vanaf half februari

Heenrondes voetbalcompetities worden nog afgewerkt vanaf half februari
De meeste voetbalcompetities beginnen terug opnieuw in het weekend van 14 februari

Als gevolg van de beslissingen van de nationale regering kon Voetbal Vlaanderen niet anders dan van koers te wijzigen. De trainingen opnieuw laten beginnen half december en de competitie hervatten in het tweede weekend van januari was dus zoals al even geweten geen optie. De competitie zal beginnen in het weekend van 14 februari en eindigt normaal gezien in het weekend van 2 mei. Ze werken enkel de heenronde af.

Uiteraard kunnen de voorgestelde oplossingen er in 2021 anders uitzien. Daar er ondertussen nog andere maatregelen kunnen genomen worden door de nationale regering als gevolg van deze coronacrisis.

“Na overleg met diverse stakeholders en afweging van verschillende elementen besliste het bestuur van Voetbal Vlaanderen om voor alle reeksen met stijgers en dalers, enkel de heenronde af te werken. Op basis van dit eindklassement, wanneer alle ploegen één keer tegen elkaar gespeeld hebben, worden de kampioenen, stijgers en dalers aangeduid. We bevestigen dat ook in dit scenario de eindrondes niet gespeeld zullen worden”, klonk het bij Voetbal Vlaanderen.

De heenronde begint in het weekend van 14 februari en deze eindigt normaal gezien in het weekend van 2 mei. De eerder uitgestelde wedstrijden worden ingehaald op 3, 7, 10, 17 en 24 februari.

“Het recreatieve veldvoetbal start eveneens op 14 februari. Bij de reeksen met stijgen en dalen wordt enkel de heenronde afgewerkt. Er wordt nadien nog een bekercompetitie of ander alternatief aan de clubs aangeboden om extra wedstrijden te voorzien. De kalender wordt later opgemaakt. Provinciaal en interprovinciaal futsal wordt gezien de kalender grotendeels afhankelijk van de beschikbaarheid van de sporthallen afgewerkt. Er wordt een beperkte competitie aangeboden waarbij elk team tegen elke tegenstrever zal uitkomen”, aldus Voetbal Vlaanderen.

Het jeugdvoetbal zou er opnieuw mee beginnen op 6 februari en zou ermee eindigen op 29 mei.

Om de verplaatsingen tot een minimum te beperken wordt er zoveel mogelijk in reeksen van zes gespeeld. Een regeling voor reserven, veteranen, recreanten, G-voetbal zal nog uitgedokterd worden, er zal een aangepaste kalender aangeboden worden. Hun start is ook voorzien in het weekend van 14 februari.

“Op sportief vlak lijkt het eerlijker om elk team één keer tegen elkaar te laten spelen, dan bijvoorbeeld drie vierde door te laten gaan. Door deze haalbare en toch sportieve nieuwe kalender bieden we de clubs ook de mogelijkheid om nog andere activiteiten en evenementen te organiseren. Voor onze leden blijft er ook ruimte om, in hopelijk post-coronatijd, andere uitdagingen op te nemen. We zijn ervan overtuigd dat deze beslissing voor nieuw mentaal en sportief perspectief zorgt. Daarnaast biedt het zuurstof aan onze spelers en speelsters, trainers, vrijwilligers, scheidsrechters, ouders. Ook onze clubs kunnen op deze manier het onvergetelijke coronavoetbalseizoen hopelijk positief afsluiten”, besloot het bestuur van Voetbal Vlaanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *