logo Casalina

Steven Schol pakt provinciale titel masters A ondanks bottumor

Steven Schol pakt provinciale titel masters A ondanks bottumor
Vlnr tweede Verheyden, winnaar Steven Schol en derde Dieter Schol Credits Pics and Paws

Steven Schol (37) uit Oud-Heverlee pakte in Vilvoorde de provinciale titel bij de masters A. Opmerkelijk gegeven; Steven liet een operatie aan een tumor aan de heup uitstellen om dit kampioenschap te kunnen winnen én plaats drie te pakken bij nevenbond WTK. Joris Verheyden uit Sint-Pieters-Rode zorgde mee voor een spannende strijd en werd tweede, tweelingbroer van Steven, Dieter, werd derde.

“Dit tumor zit er al sinds 2012. Toen hebben ze bij een scan van mijn rug, want ik had lage rugpijn, dat ontdekt. We waren daar toen nooit van op de hoogte gesteld en ja al die jaren bleef ik last van mijn onderrug en kuit hebben. Ik zat zeer regelmatig bij de kinesist; dry needling, stretchoefeningen hielpen tijdelijk. Ik ben in april 2023 naar een osteopaat in Lubbeek geweest die het gevoel had dat er iets niet klopte. Ik besloot daarop een RX-scan en echografie te laten nemen. Zo gebeurde en daaruit bleek er een “massa” in mijn heup te zitten. Dan hadden ze vanuit het medisch centrum een MRI-scan aangeraden op het UZ Gasthuisberg. Daaruit bleek inderdaad dat ik al die jaren een exostose, oftewel een goedaardige bottumor op mijn bovenbeen, ter hoogte waar mijn bovenbeen vasthangt aan mijn heup zit. Dit met een doorsnede van ongeveer zes centimeter en die operatief verwijderd moet worden. Omdat het goedaardig is en ik niet continu last heb, dachten ze dit te opereren in december, maar op eigen vraag heb ik dit laten uitstellen tot na het seizoen.”

Steven heeft er voornamelijk last van op langere trainingen.

“Ook tijdens de nachten heb ik het moeilijk als ik een verkeerde houding aanneem. Ik heb de operatie daaraan laten uitstellen tot na het seizoen omdat ik momenteel in strijd ben voor de derde plaats in het eindklassement van WTK, een nevenbond. Met nog vier wedstrijden te gaan, ligt het podium nagenoeg vast. De operatie zal voor eind februari zijn, dus vlak na het seizoen, zodat ik hopelijk vanaf april – mei enkele gravelwedstrijden kan betwisten.

Toch kon de renner van het PaxX Cycling Team het provinciale goud pakken.

“Ik werd in Vilvoorde kampioen van Vlaams-Brabant geworden bij de Masters A te Vilvoorde. Mijn belangrijkste concurrenten waren uiteraard tweelingbroer Dieter en ook Joris Verheyden uit Nieuwrode. De eerste drie rondes was het een strijd met drie, de laatste drie ronden was het steeds haasje-over met Joris en het was diegene die de minste fouten maakte die grote kans had en dat bleek ik te zijn… het bleef spannend want Joris bleef tot de laatste meters hangen op tien seconden. Ik wist het toch te halen waardoor ik nu een jaar de trui mag dragen! Dieter eindigde als derde Brabander en mocht met brons mee op het podium”, wist Steven, die aan zijn allereerste provinciale titel toe was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *