Klim-Op Begijnendijk in oefenduel scherper in de zone van de waarheid dan FC Averbode-Testelt-Okselaar B

Klim-Op Begijnendijk (links) won een geanimeerd oefenduel tegen FC Averbode-Testelt-Okselaar B

In temperaturen nabij het vriespunt besloten vierdeprovincialer Klim-Op Begijnendijk en Averbode-Testelt-Okselaar B een oefenduel te spelen aan de Grote Baan in Betekom. In het openingskwartier waren de bezoekers de beteren, dat resulteerde in een 0-1. Daarna drong het thuisteam vooral in de persoon van Diouck met twee doelpunten aan, iets voor het uur stond het terug gelijk. Daarna nam Klim-Op het commando over en vond het veel ruimte waardoor het finaal 4-2 werd.

Begijnendijk stelde een mix van de A-ploeg en de reserven op, per helft speelde quasi een volledig ander elftal. Bij ATO B ontbraken een handvol spelers onder andere door ziekte. Toch drukten ze in de beginfase onder andere via Bosmans met Wartel in steun. Op minuut zes redde thuisgoalie Van Looy een afstandsschot in de rechterhoek, in de rebound legde Verbeeck het leer in de rechterhoek, 0-1. Onmiddellijk poogde Klim-Op de bezoekers hoog vast te zetten. Toch viel de volgende kans aan de overzijde, Bosmans mikte een afgelegde bal nipt naast de linkerpaal. Van Looy riep naar zijn verdediging dat het scherper moest.

Rond de twintigste minuut kwam Diouck link aan de bal, hij zette zijn actie centraal verder en mikte in doel, 1-1. Kort nadien een slechte terugspeelbal op Averboodse doelman Verhoeven, duivelse Diouck zat ertussen en werkte de 2-1 binnen. Kort nadien opnieuw Diouck, hij was door op ATO-doel, toch viel hij met een mooie landing. De ref trapte er niet in en bedacht hem met geel. Iets na het half uur een corner vanaf rechts voor de bezoekers, deze belandde bij Huybs die overwerkte. Wartel was op enkele minuten twee keer gevaarlijk, zijn tweede kans was een hoge kopbal die Van Looy uit de lucht viste. Huybs trok in minuut 42 nog op wandel in het Klim-Opstrafschopgebied maar werd gestuit door Van Looy.

In de tweede helft was er aan beide zijden enorm veel ruimte.

Voor de bezoekers ging Bosmans in minuut 55 de linkerflank af, hij wilde voorzetten op de ingevallen Ibens, maar Van Looy lag in de weg. De pas ingevallen Cuypers zette met een dieptebal Nijs naar de 3-2, hij werkte keurig in doel af. De ingevallen Monival zette bij ATO B een tandje bij qua het versturen van passen, het baatte weinig. Met nog iets meer dan een kwartier te gaan een afstandsschot waarop bezoekende doelwachter Verhoeven zich miskeek, 4-2.

Doelpunten: 6′ Verbeeck (0-1), 20′ en 23′ Diouck (1-1 en 2-1), 58′ Wartel (2-2), 65′ Nijs (3-2), 74′ Solia (4-2).