logo Casalina

Steun Vilvoordse wielergezin wiens huis uitbrandde en koop snoep of kom smullen of drinken! Vilvoordse Fonteinencross hierdoor afgelast.

Steun Vilvoordse wielergezin wiens huis uitbrandde en koop snoep of kom smullen of drinken! Vilvoordse Fonteinencross hierdoor afgelast.
Emilie en papa Marc (tweede van links) jaren geleden op de koers

Enkele dagen geleden sloeg het onheil toe bij het gezin van voormalig wielrenster Emilie Van Bellinghen en haar papa wielerorganisator Marc Van Bellinghen uit Peutie. Een brand vernielde hun volledige woonst, gelukkig konden ze zichzelf redden. Om hen te helpen om hun leven terug op te bouwen, werd er een steunactie in het leven geroepen. Het gezin Van Bellinghen hielp ook mee in de organisaties van de veldritten aan ’t Fort Van Koningshooikt voorbije herfst en die van de Fonteinencross in Vilvoorde begin januari, door dit drama zal deze laatste wedstrijd uiteraard niet plaats kunnen vinden.

Toen de brand ontstond kon Emilie’s vriend Jordi Trappeniers haar alarmeren en redden. Wat hen restte was een grote puinhoop en de wetenschap dat alles terug vanaf nul moest opgebouwd worden. Uiteraard moeten ze dat in deze moeilijke (corona)tijden niet alleen doen en kunnen ze gesteund worden.

Emelie en vriend en redder in nood Jordi
Emelie en vriend en redder in nood Jordi

De vzw Hart voor Mensen schenkt een euro per verkochte maaltijd op hun eetfestijn van 27 november aan het gezin. De vrienden van Gin&Tonic staan op de Kerstmarkt in Peutie die zou plaats vinden op zaterdag 11 december. De gulle vrienden doneren per verkocht een euro. Café Den Arbiter in Machelen-Diegem organiseert in het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 december een heus spaghettibenefiet. Op zaterdag kan er tussen 12 en 21 uur en op zondag 19 december tussen 11 en 15 uur kan je komen tafelen voor het goede doel, de heropbouw van het leven van Marc en zijn familie. Wie geen spaghetti lust of er niet bij kan zijn, steunkaarten zijn aan 2,5 euro per stuk te verkrijgen.

Je kan ook snoepzakjes kopen voor hen. Om dit te doen kan je contact opnemen kan via de Facebookgroep ‘Ge zijt van Peutie als,…’ of via sms op 0486 88 01 67. Een zakje van met een gewicht van tweehonderd gram heb je al voor de ronde prijs van vijf euro. Vijf zakjes van tweehonderd gram daarentegen, kan je voor twintig euro verkrijgen. Overschrijven kan op BE39.7506.9201.3219 of bij afhaling kan je cash betalen. Initiatiefneemster en buurvrouw van het getroffen gezin, Sonia, levert de zakjes in de buurt of je kan ze afhalen in de Vijfhoekstraat in Peutie. Diegenen die vrijblijvend een steuncentje willen storten kunnen terecht op Be 39750692013219

Hopelijk kunnen ze met de verschafte steun een gezonde basis aanschaffen en tegen de eindejaarsfeesten terug genieten van een rustige en gezellige periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *