logo Casalina

Juniore Dina Boels en elite Naomi De Roeck rijden attent naar de provinciale titel. Fleur Moors overall de beste!

Juniore Dina Boels en elite Naomi De Roeck rijden attent naar de provinciale titel. Fleur Moors overall de beste!
In het verleden verzamelde Alexe De Raedemaeker (midden) onder meer al een provinciale titel op de weg

Bij de elites reed Affligemse Naomi De Roeck overall naar de vierde positie in de Ravestein Parkcross in Hever. Eerder behaalde ze al op de provinciale titel op de weg na een gewaagde ontsnapping in Landen en de tijdrittitel. Bij de juniores kon Meerbeekse Dina Boels rond driekwart wedstrijd voorbij concurrente Febe De Smedt uit Liedekerke, ook de tiener van het Van Moer – Logistics CT behaalde zo het provinciale veldritgoud nadat ze in Landen diezelfde trui op de weg behaalde en eveneens de tijdrittitel. Fleur Moors was de beste van het hele pak.

De Smedt nam de kopstart en dook als het eerste het veld in, de deelnemers reden al snel op een lijn wat enigszins op een snel eerst rondje wees. Na de eerste ronde reed Fleur Moors uit Bocholt aan de leiding, ietwat verderop volgden Antwerps provinciaal kampioene Shana Maes uit Vorselaar en Lotte Baele uit Adegem. Daarna volgde een groepje van vijf met De Smedt aan het commando voor Hanne Gevers uit Heusden-Zolder, Kiona Dhont uit Kaprijke, Boels en De Roeck.

Achter Moors kwam het duo dichter, maar enkel Maes kon vooraan aansluiten. Boels werd door een fietswissel teruggeslagen naar de twaalfde plaats. In de vijfde lus reden Moors en Maes nog zusterlijk samen en hadden provinciale titelconcurrentes Boels en De Smedt opnieuw elkaars gezelschap gevonden. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde versnelde Boels en moest De Smedt ze enkele meter, al snel hectometers ruimte gunnen. Ondertussen was Moors vooraan weggereden van Maes en soleerde ze naar winst. Baele werd derde en De Roeck was doorgeschoven naar een vierde positie. Boels maakte het provinciale goud het hare voor een verdienstelijke De Smedt die pas naar het einde toe de rol moest lossen.

Fleur Moors steekt verdiend de overallzege op zak!
Fleur Moors steekt verdiend de overallzege op zak!

“Ik was als vijfde à zesde gestart. Ik keek wat rond om de tegenstand voor de titel te peilen, maar die bleek minder dan verwacht. Eénmaal ik in mijn ritme kwam, dan verliep de race goed. Ik kon mijn vierde stek behouden, maar het podium dat was een onmogelijke zaak. De drie eersten waren gaan vliegen en hadden een te grote voorsprong verzameld”, reageerde de Affligemse van het Keukens Redant CT na haar derde provinciale titel in hetzelfde kalenderjaar.

Naomi De Roeck gaf het volle pond
Naomi De Roeck gaf het volle pond

“Mijn start was minder, ik moest nog wat een goed gevoel aanwakkeren daar het twee jaar geleden was dat ik nog eens aan een veldrit had deel genomen. Ik moest een fietswissel doorvoeren, maar ik kreeg een naar mijn gevoel mindere fiets en wisselde opnieuw, hierdoor verloor ik wat terrein. De kloof met de voorhoede was zo goed als gedicht, ik kwam nog ten val bij de balkjes zodat het overall podium geen optie meer was. Ik ging finaal voor de titel, maar met Febe achter me voelde ik me nooit zegezeker op dat vlak. In de slotronde maakte ik nog een foutje, maar zonder erg”, aldus de drievoudig provinciale kampioene.

Juniore Dina Boels nam meestal de balkjes met succes
Juniore Dina Boels nam meestal de balkjes met succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *