logo Casalina

Ingmar Uytdewilligen snelt naar dagzege, provinciale titels voor Glenn Verbeeck en Jens Clynhens!

Ingmar Uytdewilligen snelt naar dagzege, provinciale titels voor Glenn Verbeeck en Jens Clynhens!
Killian De Groodt pakte zijn eerste provinciale zilver en Glenn Verbeeck zijn tweede titel

Ingmar Uytdewilligen uit Zandvliet koos al snel het hazepad in de Oxycleanchallengemanche van Hever. Hij was zonder twijfel de beste in de zevende editie van de Ravestein Parkcross, achter zich kreeg hij een groepje dat gemiddeld zeven achtervolgers telde. Daarin Glenn Verbeeck uit Tremelo die zijn twee provinciale titel op rij bij de elites veroverde. Bij de beloften tekenden Jens Clynhens uit Wilsele en Floris Van Tricht uit Boutersem bij het gezelschap paraat, Clynhens trok finaal aan het langste eind.

Uytdewilligen keek allesbehalve de kat uit de boom en sloeg in de beginfase al toe.

Na enkele lussen had hij een tel of vijftien bonus op het kwartet Senna Van Cutsem, Toon Sluydts, Floris Van Tricht en Jens Clynhens, stuk voor stuk titelpretendenten bij de beloftencategorie. Gaandeweg was er sprake van zeven achtervolgers, ook Verbeeck kon aansluiten en was de enige provinciale elite. De titel leek binnen, zeker omdat zilveren Killian De Groodt op meer dan een minuut reed en ploegmaat bij YCT Demer en Dijle Yelle Leaerts uit Baal ondertussen uit de race was gestapt. Hij was ten val gekomen en kon door pijn aan de knie niet meer deftig zijn kansen verdedigen.

Naarmate het einde naderde werden de onderlinge afstanden in het deelnemersveld groter. Uytdewilligen won finaal de cross voor Kenny Roelandt en Jonas Degroote.

Ingmar Uytdewillighen was de beste in Hever en dat werd snel duidelijk
Ingmar Uytdewillighen was de beste in Hever en dat werd snel duidelijk

Bij de elites pakte Glenn Verbeeck fier zijn tweede provinciale kampioenentenue voor De Groodt.

“Ik ging op zoek naar mijn tweede titel in het veld en kon snel opschuiven. Ik kwam bij een groepje van zeven achtervolgers op de leider terecht, maar ik had niet de kracht in de benen om het verschil te maken. Mijn positie in het wedstrijdverloop voor de overall posities waren totaal ondergeschikt aan mijn ambities voor de titel, ik ben blij dat ik het kon waar maken”, wist de nieuwe (en vorige) kampioen Verbeeck. “Na enkele bronzen medailles is dit mijn allereerste zilver ooit op een PK. Ik ben hier heel blij mee en heb ervoor gereden”, hijgde De Groodt na.

Bij de beloften was het spannender maar Clynhens haalde het, sterk gezien het gegeven hij de week voordien ziek was. Het zilver was voor Van Tricht die zijn eerste cross van de winter reed. Jonge snaak Toon Sluydts uit Wolvertem stond paraat om brons aan te nemen.

Het provinciale beloftenpodium vlnr Floris Van Tricht, Jens Clynhens en Toon Sluydts
Het provinciale beloftenpodium vlnr Floris Van Tricht, Jens Clynhens en Toon Sluydts

“Ik ondervond in de Leuvense Soudalcross al een beginnend ziektegevoel. Door dat ziek zijn kon ik amper trainen. Ik kon welgeteld één duurtraining ondernemen en heb nog wat losgereden, meer lukte niet. Ik voelde hier dat ik die inspanningen niet meer gewoon was. Ik plaatste halfweg de wedstrijd een versnelling en die bleek genoeg te zijn voor mijn vijfde provinciale veldrittitel. Daarna reed ik op karakter verder. Die provinciale titel op zich had ik niet als doel gesteld, ik had hier liever de dagzege op mijn conto gezet”, wist Clynhens, de kampioen van VP Consulting-Prorace die zijn titel met succes verdedigde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *