logo Casalina

Snelle start verrast enkele streekgenoten in de Molse Zilvermeercross

Snelle start verrast enkele streekgenoten in de Molse Zilvermeercross
Daan Soete werd zesde in Mol en mikt op een WK-selectie Foto: Yefrifotos

De Zilvermeercross in Mol oogstte het Leuvense Group Hens – Maes Containers twee keer top tien met Daan Soete als zesde en Tom Meeusen als negende. Deze zandcross betekende qua resultaat een lichtpunt voor laatstejaarsbelofte Jelle Camps uit Boortmeerbeek. De twintiger van Pauwels Sauzen – Bingoal overschreed als eerste belofte de meet en hoopt op een selectie voor het WK over exact twee weken. Het zou een ideaal rondje voor hem zijn gezien de aanwezigheid van het vele zand. Over de start in Mol viel ook iets te zeggen.

Eerstejaarsbelofte Thibau Nys uit Baal startte vanaf de vijfde rij en begon aan zijn wekelijkse inhaalrace. Hij leek in de slotronde onderweg naar positie twaalf toen het noodlot toesloeg in de vorm van een lekke band en een valpartij als gevolg van een foutje. Uiteindelijk was de zestiende plaats de zijne. Nys’ ploegmaat Ward Huybs uit Herselt had de snelle start niet verwacht en liet zich verrassen waardoor hij dan al flink wat terrein had verloren, hij werd 39ste.

Leeftijdsgenoot Jetze Van Campenhout uit Kapelle-op-den-Bos werd als 49ste in de uitslag genoteerd op een kleine zeventig starters, ook hij schrok van de vroege start. “De start werd al gegeven terwijl de laatste renners juist werden afgeroepen en nog al hun warme kledij aan hadden. Jetze was net zijn ritsbroek aan het uitdoen toen er werd gestart. Hij is vlug op zijn fiets gesprongen met nog twee extra vesten aan. Die heeft hij na een halve ronde uitgedaan en langs de kant gesmeten. Hierdoor blies hij zich wel wat op en duurde het wel een tijdje vooraleer hij in zijn ritme kon komen. Tijdens zijn laatste twintig minuten had hij weer het goede gevoel te pakken”, verklaarde vader en begeleider Kenny Van Campenhout.

De ploegmaats van Jetze deden het als volgt. Soete startte vanaf de eerste rij prima, hij kon vooraan drie van de tien rondes mee met de besten. Daarna moest hij wat gas terug nemen en belandde hij afgescheiden op de zesde plaats. Meeusen streed voor wat hij waard was en pakte plaats negen. Vincent Baestaens uit Tremelo moest tevreden zijn met plaats dertien. Hij begon bemoedingen, maar zijn knie begon op te spelen. Tijdelijke bewoner van Betekom, de Spanjaard Felipe Orts, deed een plaatsje beter als twaalfde. Zijn eerste wedstrijdhelft was niet denderend, daarna kwam hij erdoor en kon hij posities goed maken. Bertemnaar Lander Loockx deed het minder als 24ste.

Jelle Camps deed een laatste bemoedigende gooi naar een WK-selectie met een regelmatige een goede cross die resulteerde in een tiende plaats. Hij was achteraf zeer tevreden dat zijn rug geen roet in het eten smeet. Hij was zeer blij dat zijn potentieel eindelijk tot uiting kwam met dit resultaat, nu kruist hij zijn vingers voor een al dan niet WK-selectie bij de beloften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *