logo Casalina

Nieuw bestuur KFC Hever neemt de handschoen op

Nieuw bestuur KFC Hever neemt de handschoen op
Wanneer de rood-witten thuis juichen, kan er al eens een trein opduiken

Bij vierdeprovincialer KFC Hever waait er al een driekwart jaar een nieuwe wind door de club. Dat manifesteerde zich door het aanstellen van een nieuw bestuur, het opzetten van een samenwerking voor de jeugdwerking met buur KRC Boortmeerbeek en het opwaarderen van hun accommodatie aan de Slagveldweg. Het nieuwe bestuursteam werd meteen voor enkele fikse uitdagingen geplaatst door deze coronapandemie.

Voorzitter Dirk Denaeghel die afkomstig is uit Brugge kwam vijftien jaar terug kijken bij de club.

“Vanaf 2006 kwam ik kijken, mijn twee zonen speelden er in de jeugd. Toen rond 2008 Jan Ceulemans voorzitter werd, zat ik twee jaar in het bestuur. Vanaf 2019 namen enkele ouders en jeugdtrainers het heft in handen in de club. Ze staken de hand uit naar mij om me erin te betrekken en zo werd ik gaandeweg voorzitter. We begonnen met ons nieuw bestuur in mei 2019. We zijn een groep die goed aan elkaar hangt, ons motto luidt: samen sterk! We beslissen alles samen en vergaderen maandelijks, uiteraard noodgedwongen via de virtuele kanalen. Onze ambitie was en is nog steeds om het familiegevoel op te waarderen en de jeugd centraal te plaatsen. Vanuit de jeugdrangen moeten zoveel mogelijk spelers doorstromen naar de eerste en de reservenploeg, ongeveer tachtig procent van hen komt uit eigen rangen. ”

KFC Hever bestaat uit 150 jeugdleden en twaalf jeugdploegen.

“We werken sinds vorig jaar samen met buur KRC Boortmeerbeek in de jeugdwerking op vlak van bovenbouw. We trainen samen en spelen ook matchen samen. Met het uitbreken van Covid 19 was het ontstaan van de samenwerking niet zo simpel. Hopelijk krijgen we het volgende jaargang helemaal op de rails, want dit is een verloren seizoen.”

De accommodatie bij de rood-witten werd aan vernieuwing onderworpen.

De accommodatie bij de rood-witten werd gemoderniseerd; een nieuwe keuken, een nieuw dak op de kleedkamers, vernieuwen van sanitair en elektriciteit en een vers laagje verf. Om de nodige fondsen hiervoor te verzamelen worden tal van activiteiten opgezet, waaronder ook het eetfestijn.

KFC Hever kan steeds rekenen op zijn spionkop, de Ultra's
KFC Hever kan steeds rekenen op zijn spionkop, de Ultra’s

Het eetfestijn van KFC Hever dat normaal gezien tijdens de winter plaats vindt, werd vervangen door een take away. Alle informatie daaromtrent kan je vinden via www.kfchever.be/Events/30-01-2021-takeaway-30-31-01- . Je kan hiervoor nog tot en met volgende donderdag 21 januari bestellen. De opbrengst van de eetdag gaat integraal naar de werking van KFC Hever, zodat ze verder kunnen werken aan hun uitbouw.

Onlangs kregen ze ook een double pass audit dat de hele club doorlichtte omtrent de werking. Het bestuur is tevreden dat ze dit hebben gedaan, zo kunnen ze met raad en daad hun toekomst uitstippelen en zodat ze kans maken op een erkend kwaliteitslabel. Meer info hieromtrent op www.kfchever.be/News/double-pass-audit

Het veld van KFC Hever wacht op zijn spelers
Het veld van KFC Hever wacht op zijn spelers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *