logo Casalina

Shanyl De Schoesitter verbaast op de MTB Eliminator in Leuven, Lukas Malezsewski verdiende beter

Shanyl De Schoesitter verbaast op de MTB Eliminator in Leuven, Lukas Malezsewski verdiende beter
Shanyl De Schoesitter (links) uit tweede in de wereldbeker eliminator in Leuven

Waasmunsterse Shanyl De Schoesitter (16) pakte op de wereldbeker mountainbike eliminator uit met een tweede plaats. Lukas Malezsewski (22) uit Everberg ging tijdens de kwalificaties over de kop en in het afsluitende shorttracknummer had hij lang uitzicht op plaats twee. Te veel werk in de achtervolging werd de prille twintiger van SCOTT Creuse Oxygène Guéret Team Bike iets te veel.

“Tijdens de 1/16de finales van de eliminator nam ik ergens een risico en ging ik over de kop. Gelukkig zonder veel erg, maar een herhaling van de tweede plaats van vorig jaar kon ik vergeten. In de afsluitende shorttrack nam ik een groot deel van de achtervolging op me, maar uiteindelijk bleek het parcours te smal te zijn en moest ik tevreden zijn met top vijf. Ik nam wel niet al te veel risico’s meer, ik vertrek vandaag naar de wereldbeker in het Zwitserse Lenzerheide, dat is veel belangrijker”, reageerde Malezsewski.

Bij De Schoesitter was deze tweede plaats onverwacht maar welgekomen.

“Het was nog niet lang zeker dat ik hier ging starten. We waren in de wielerkalenders aan het grasduinen en dit beviel me het beste. Bij het ingaan van de slotronde van de eliminator ging ik de Italiaanse wereldkampioene Tormena voorbij, maar zij heeft veel meer ervaring en ging me nog diep in het slot voorbij. Ach ja, ik ben hier al heel blij mee. Ik ben er immers nog maar zestien en sta nog maar aan het begin van mijn carrière en deed het goed tegen deze wereldtop. Ik kan prima het mountainbiken in de zomer en het veldrijden in de winter blijven combineren”, aldus uitblinkster De Schoesitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *