logo Casalina

Jonas Boogaerts (KVK Tienen) keert na meer dan 20 jaar terug naar Hoegaarden

Jonas Boogaerts (KVK Tienen) keert na meer dan 20 jaar terug naar Hoegaarden
Jonas Boogaerts komt over van KVK Tienen Beeld: SCOH

SC Out-Hoegaarden scoorde een toptransfer: kapitein en verdediger bij KVK Tienen, Jonas Bogaerts (36) komt De Brouwers volgend seizoen in eerste provinciale versterken. Hij kon nog in amateur terecht, maar hij wou doelbewust een stapje terug zetten bij een ploeg die hij door en door kende én die vlakbij zijn woonplaats Hakendover lag.

Jonas Bogaerts bracht zijn hele voetbalbestaan door in nationale reeksen, behalve het prille bestaan van zijn carrière. Dat vond voor de dertiger plaats bij het toenmalige SC Outgaarden, dat fuseerde in SCOH. Daarna bracht hij zijn jeugd tot de beloften door bij STVV. Daarna volgden in de vroegere tweede klasse avonturen bij KVK Tienen, Eendracht Aalst, Dender en opnieuw bij KVKT waarmee hij twee titels afdwong in D3 en D2 en de tricolores terug naar eerste nationale bracht.

Ondanks heel wat aanbiedingen uit nationale koos hij voor SCOH, waar de vader van twee zoontjes goede vriend Christophe Dirix terug zal vinden.

“Ik zette doelbewust een stap terug naar eerste provinciale, dat is nog twee keer trainen per week in plaats van vier keer. Zo ben ik meer thuis, ik was wel nog niet voetbalmoe. De Brouwers trokken al verschillende jaren aan mijn mouw om mijn sportieve carrière bij hen te beëindigen. Ik praatte met clubs zoals Betekom, Diest, Kampenhout en Wijgmaal, maar dat was te ver rijden en in sommige gevallen nog drie keer per week trainen. Dat was ook niet ideaal”, wist Bogaerts. “Die stap terug bestaande uit twee trainingen en één match is de bedoeling, zo heb ik meer tijd voor mijn twee zoontjes. We waren er snel uit, de club en ik.”

Spelers die hoger in actie kwamen, spelen aanvallender in lagere reeksen, niet zo bij Bogaerts.

“In de aanval of op de flanken uitkomen? Dat zou met mij op rampen uitdraaien. Ik blijf mijn rol centraal in het midden uitvoeren, in de verdediging of in het middenveld. Ik ben blij met het weerzien van goede vriend Dirix. Ik leerde ook al verschillende andere spelers kennen zoals de even nieuwe Bart Bevernage die de overstap van Linden maakt en in Hoegaarden kwam wonen. We spelen volgend seizoen in een speciale reeks. Top vijf betekent meedoen om promotie, als je rond de tiende positie staat dan kan je nog degraderen, het zal pittig worden. Volgend seizoen gaan we voor de linkerkolom.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *