logo Casalina

Schermclub Parcival sluit seizoen af met Belgische titel en twee keer zilver op BK voor teams

Schermclub Parcival sluit seizoen af met Belgische titel en twee keer zilver op BK voor teams
Parcival Leuven nationaal kampioen bij de heren degen Beeld Luc Gevaert

De Leuvense schermclub Parcival, die gevestigd is in Heverlee, heeft in het nabije Braine l’Alleud met een eerste en twee tweede plaatsen in het Belgisch kampioenschap voor ploegen het seizoen succesvol afgesloten.

In het Waals-Brabantse Braine-l’Alleud vond recent het Belgisch kampioenschap schermen voor teams plaats. Het was het laatste grote toernooi van het seizoen. Schermclub Parcival was present met zes teams. Bij de jongeren degen (heren U17) behaalde Parcival een fel bevochten eerste plaats. De jonge degenschermers eindigden op gelijke hoogte met de Confrerie Gent, maar dankzij een beter saldo aan gegeven en ontvangen treffers pakten zij de Belgische titel. In de rechtstreekse confrontatie met de Gentenaren toonden de Leuvense schermers zich ook al de sterksten.

De sabel-jongeren (heren U17) pakten in hun categorie de tweede plaats. Ze bereikten na een spannende strijd de finale, maar moesten toen de duimen leggen voor de schermers van de Gentse Confrerie. Parcival 2 behaalde de zesde plaats. Bij de senioren sabel moesten de dames van Parcival in hun finale hun meerdere erkennen in de Confrerie. De heren grepen bij de senioren sabel net naast het brons. In de halve finale verloren zij van de Confrerie, die de Belgische titel zou behalen.
Parcival had bij de degen senioren twee teams ingeschreven. Zij reikten naar de tiende en de dertiende plaats op een totaal van twintig deelnemende ploegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *