logo Casalina

Sander Rietjens mikt op succes voor eigen volk in Ronde van Vlaams-Brabant

Sander Rietjens mikt op succes voor eigen volk in Ronde van Vlaams-Brabant
Rietjens (zwarte helm) in het zog van een duo van EFC - L&R - Vulsteke

Wielrenner Sander Rietjens had de voorbije seizoenen al twee keer goede papieren om voor eigen volk te presteren in Leefdaal in de Ronde van Vlaams-Brabant. De twintiger uit Leefdaal liet in de tijdrit met start en aankomst in eigen dorp een tiende plaats noteren. In de stand is hij tweede Vlaams-Brabander achter blauwe trui Noah Vandenbranden. In de voorlaatste zaterdagetappe ruikt de thuisrenner van Basso Team Flanders zijn kans.

“Ik was voor eigen volk al twee keer goed. De eerste keer bevond ik me in de beslissende vlucht maar brak mijn fourche af. In mijn tweede aanzet bevond ik me in een kleine kopgroep vooraan met een minuut voorsprong op de rest. We hadden nog drie kilometer te gaan en ik had wel de indruk de meest frisse te zijn en toen begon het zo te regenen dat de etappe werd afgelast. Ik werd nadien als winnaar aangeduid maar dat was een povere troost, in het echt winnen is nog altijd het beste!”, weet de aanvaller met een snelle spurt. “Hopelijk kan ik eens deftig winnen en bevestigen dat het verleden allesbehalve toeval was.”

In de etappes in Huldenberg en Goetsenhoven van het Vermarc Cycling Project werden het steeds massaspurten gewonnen door Thibau Nys.

“De opener in Huldenberg was een mooie rit, ik hoopte met een groepje weg te rijden. De wind zat verkeerd waardoor je enorm veel moeite moest doen om voor te blijven. Die sprint was levensgevaarlijk. Ik was mijn leven nog niet beu voor me daartussen te wringen voor een 35ste plaats ofzo. In Goetsenhoven raakte net zoals in Huldenberg een groepje vooraan, zij waren met meer maar ook daar kwam alles bij elkaar toen de wind in het nadeel stond vanaf Eliksem. In de tijdrit werd ik tiende, ik heb er zo goed als het maximale uitgehaald. Misschien kon ik twee bochten sneller genomen hebben, maar ik ben blij met mijn tijd. Het was een omloop van negen kilometer met twee hellingen, dat sprak me aan. Ik zou graag een poging wagen om die blauwe trui te pakken, we zien wel of we in eigen dorp een verschil kunnen realiseren.”

De gerealiseerde tijden op de derde (tijd)rit in Leefdaal vind je hier.

Na deze vijfdaagse start Rietjens op woensdag 4 augustus ofwel in de Ronde van Namen ofwel op het provinciaal kampioenschap voor elites z/c en beloften in Linden.

Geef een reactie