Standaard Meerbeek maatje te sterk voor KFC Baal in oefengalop, 6-2

Standaard Meerbeek maakt een behoorlijke seizoensvoorbereiding mee

Derdeprovincialer Standaard Meerbeek krijgt deze zondag het bezoek van tweedeprovincialer VC Groot Dilbeek in het kader van de eerste ronde van de Beker van België. Als laatste test kwam tweedeprovincialer KFC Baal over de vloer. Het was voor de bezoekers nog maar de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, terwijl Meerbeek er al vier wedstrijden had opzitten. Dat de thuisploeg al verder staat in de voorbereiding dan Baal was te zien aan het spelbeeld, de intensiteit en de uitslag: 6-2.

Bij Baal was er sprake van nog vele afwezigen en enkele blessures.

Het waren de bezoekers die na zes minuten de eerste dreiging brachten. Cassiman werd het straatje ingestuurd, maar thuisdoelman Kumps redde zijn inzet. Enkele tellen later stak Meerbeek voor het eerst zijn neus aan het venster. De voor de gelegenheid diepe spits Vangilbergen legde laag voor tot bij Blomme, die de 1-0 binnentikte. Het Meerbeeks feestje ging wel niet door, want de scheidsrechter had buitenspel opgemerkt. De thuisploeg bleef de forcing voeren op zoek naar het openingsdoelpunt. Een poging van De Mesmaeker en een deviatie van Brever werden gered door Baaldoelman Bogemans. Na twintig minuten was het dan toch raak voor Meerbeek. Op hoekschop vond Pepermans de vrijstaande Blomme aan het penaltypunt en de middenvelder zorgde met een halve omhaal voor de verdiende 1-0. Voor het rustsignaal kwam Meerbeek nog dicht bij een dubbele voorsprong, maar zowel Pepermans en een erg aanwezige Vangilbergen konden niet scoren. De bezoekers kwamen niet verder dan enkele schuchtere pogingen vanop afstand, 1-0 bij de koffie.

Baal begon met meer aanvalsdrang aan de tweede helft, maar het doelpunt viel aan de overkant.

De Mesmaeker opende na een goede actie tot bij Pepermans. De vinnige rechtsbuiten vond Blomme aan de tweede paal, 2-0. Wedstrijd gespeeld zo leek het, maar drie minuten later scoorde Robeets oog in oog met Kumps de aansluitingstreffer, 2-1. Baal had moed geput uit dat doelpunt, werd scherper en won weer meer duels. Na een haakfout van Meerbeekkapitein Van Och op Robeets wees de scheidsrechter naar de stip. Robeets nam zijn verantwoordelijkheid en zette de strafschop feilloos om, 2-2.

Robeets neemt de aanloop voor de 2-2 op strafschop Foto: Jordi De Koninck

Alles te herdoen na een uur voetballen. Althans even, want nauwelijks twee minuten later lag de bal alweer in het andere doel.

Bogemans kon het schot van Meerbeek-invaller Bassa-Ngonga niet klemmen en duwde het leer in de voeten van Pepermans die goed gevolgd was, 3-2. Meerbeek duwde opnieuw het gaspedaal in. Vangilbergen hield zijn verdediger aan de praat en legde prima af voor Pepermans, maar zijn schot ging voorlangs. Baal holde achter de feiten aan. Pepermans lanceerde Blomme, die op zijn beurt Bassa-Ngonga de 4-2 aanbood. Meerbeek wilde nog meer vertrouwen tanken richting zondag en wilde nog scoren. Blomme omspeelde Bogemans en maakte zijn hattrick compleet, 5-2. De bezoekers hapten naar adem. Meerbeekse invaller Bideloo sneed goed naar binnen, maar zijn poging stierf op het aluminium. Vijf minuten voor tijd legde Brever in de gietende regen de eindstand vast, 6-2.

Doelpunten: 20’ Blomme (1-0), 52’ Blomme (2-0), 55’ Robeets (2-1), 60’ Robeets (strafschop 2-2), 62’ Pepermans (3-2), 73’ Bassa-Ngonga (4-2), 75’ Blomme (5-2), 85’ Brever (6-2)