logo Casalina

Rutger Wouters aan 24ste seizoenszege toe in Sluitingsprijs Heist-Goor

Rutger Wouters aan 24ste seizoenszege toe in Sluitingsprijs Heist-Goor
Vlnr het bestuur van KWC Heist-Zuiderkempen, tweede Fabio Porco, winnaar Wouters, derde Seye en speaker Ruelens

Zegekoning Rutger Wouters uit Koersel bracht deze dinsdag in de Sluitingsprijs Heist-Goor voor beloftes en elites z/c zijn totaal op 24 overwinningen. In enkele fasen kwamen we in de slothectometers tot een kopgroep van drie die in de Pastoor Mellaertsstraat streden om winst. Wouters haalde het voor Fabio Porco uit Genk en Guillaume Seye uit Wolvertem.

56 deelnemers kwamen deze dinsdag opdagen onder een stralende zon. De opkomst van wielerliefhebbers aan de aankomst viel meer dan behoorlijk te noemen. Ze kregen een zeer spannende en snelle wedstrijd te zien over zeventien rondes van 6,5 kilometer, goed voor in totaal 110,5 km met tal van premies afkomstig van de organiserende Koninklijke Wielerclub Heist-Zuiderkempen.

In ronde twee kregen we een aanval van acht koplopers, meer dan veertien tellen kregen ze niet van het peloton, zodat we in ronde drie terug een gesloten peloton kregen. In ronde zes kregen we een aanval van Daan Mariën uit Balen, meestal één van de vaste vrijbuiters in deze streek. Vrij spel kreeg hij zeker  niet, hooguit tien seconden. In ronde zeven werd hij terug gevat. Het peloton reed aan zeer hoge snelheid, de millimeterspurten voor de premies leverden daar het bewijs van.

In ronde tien kregen we nog een aantal pittige aanvallen, eerst een septet. Daaruit konden in de twaalfde ronde Milan Lanhove uit Herfelingen, Mats Omloop uit Olen en de Nederlander Bas Van Belle ontsnappen. Ook hun maximale kloof bedroeg tien seconden. In ronde veertien kregen we de versnelling van Wouters en Porco. Ook zij kregen niet meer dan een kleine vijftien tellen. We maakte ons op, tot op ieders verbazing, in de laatste rechte lijn op voor de aankomst van niet twee, maar drie kopmannen. Seye was op iets minder dan een halve kilometer van de aankomst nog bij de twee koplopers komen aansluiten. Dat moest hij bekopen in de spurt. Wouters haalde het voor Porco en Seye. Het Nederlandse duo Veling en Van Belle druppelden op vijftien tellen binnen als vierde en vijfde. Carlo Porco volgde als zesde op vijfentwintig tellen. Senna Verbiest uit Geel won de groepsspurt om plaats zeven op een kleine minuut voor thuisrenner Thomas Demolder uit Booischot, Elias Vanheel uit Beringen en andere thuisrenner Joppe Heremans uit Heist-op-den-Berg. Zij vervolmaakten de top tien van een wedstrijd die aan een gemiddelde van net geen 46 kilometer per uur werd gereden.

Omroeper Wim van Micro Reportage SPORT OMROEP in gesprek na de wedstrijd met winnaar Rutger Wouters
Omroeper Wim van Micro Reportage SPORT OMROEP in gesprek na de wedstrijd met winnaar Rutger Wouters

Na de wedstrijd nam omroeper Wim winnaar Wouters nog even bij zich. In het wegseizoen 2022 waren het in totaal 32 overwinningen voor hem, tot nu toe staat de teller op 24 overwinningen. Dat wil zeker en vast niet zeggen dat het seizoen voor Rutger er al op zit. Er staan nog wat wedstrijden aangekruist in zijn agenda en komende week zal hij ook nog aanzetten bij de profs in Putte – Kapellen. Nadien zal hij zich nog klaarstomen om in Burkina Fasso nog wat zien in de wacht te slepen. Daarna zal de optelsom gemaakt worden van het aantal overwinningen en start zijn rustperiode. Het veldrijden laat Rutger aan zich voorbij gaan.

Wat betreft het wegseizoen 2024 is de doelstelling om alles nog eens terug over te doen en te hopen dat de renner van Team Thielemans en Co gespaard zal blijven van valpartijen of blessures.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *