logo Casalina

Born De Dobbelaere rondt juniorenkoers in Heist-Goor met succes af in spurt

Born De Dobbelaere rondt juniorenkoers in Heist-Goor met succes af in spurt
Vlnr tweede Clercx, winnaar De Dobbelaere en derde Antheunis Beeld Kyann Nuyts Cycling Buzz

De Ereprijs Garage Nissan Leo Peeters in Heist-op-den-Bergse deelgemeente Heist-Goor lokte 51 junioren aan de start. De organisatie van de Koninklijke Wielerclub Heist Zuiderkempen zag finaal Born De Dobbelaere uit Aalter finaal zegevieren, hij kon samen met een duo het spurtende peloton nog net voorblijven. Het was de eerste seizoenszege voor de tiener van het Isorex Cycling Team.

De deelnemers moesten 13 rondes van 6,5 kilometer afleggen goed voor een totale afstand van 84,5 kilometer. In ronde twee kregen we de eerste aanvallen, Thibo Rennen uit Kalmthout en toen al De Dobbelaere gingen ervandoor. Hun maximale voorsprong kregen we te horen via Micro Reportage Sport Omroep, aan de aankomst bedroeg deze achttien seconden. In ronde drie vloeide alles terug te samen. In ronde vier kregen we terug een aanval, deze keer van een sextet en dat bestond uit Rik Goossens uit Wiekevorst, Lucas Van Gils uit Weelde, Jules Bemong uit Hasselt, Seppe Stroeykens uit Bonheiden, Jochen Smets uit Vremde en Lars Van Stappen uit Lokeren. Hun maximale voorsprong bedroeg een halve minuut. Helaas liet het peloton niet begaan en kregen we terug een hergroepering bij het ingaan van de achtste ronde. Op dat moment ging Yietse Van Der Looij er onmiddellijk vandoor uit het peloton. Echter in ronde tien viel alles te herdoen.

In ronde elf probeerde een kwartet te ontsnappen, maar we gingen naar een massa spurt waar drie renners met een lichte voorsprong voor de podiumplaatsen gingen spurten. Zo kwam De Dobbelaere als winnaar over de aankomst, het was trouwens ook zijn eerste overwinning zo vertelde hij aan de omroeper van Sport  Omroep. Tweede werd thuisrenner Ferre Clerx uit Itegem, als derde kwam Ferre Antheunis uit Bekkevoort uit de bus.

Tijdens het komende wielerseizoen zal winnaar De Dobbelaere aanzetten bij de beloften. Dan zal de doelstelling zijn om te trainen op de extra kilometers die er vanaf volgend jaar er zullen bij komen op de weg.

Deze dinsdag zal er op dezelfde omloop in Heist-Goor ook de sluitingsprijs plaats vinden. Dat is de koers voor elites z/c en beloften ter gelegenheid van de kermis van Heist-Goor, meteen ook de seizoensafsluiter. De koers zal van start gaan ter hoogte van dorpscafé Nova in de Pastoor Mellaertsstraat 28 in Heist-Goor. Daar zal ook ongeveer 2 uur en 45 minuten later de aankomst plaats vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *