Q8 tempo oil banner

 

logo Casalina

Nolan Huysmans opent seizoen met twee vierde plaatsen

Nolan Huysmans opent seizoen met twee vierde plaatsen
Nolan Huysmans onderweg naar plaats vier in Attenrode

Eerstejaarsnieuweling Nolan Huysmans (15) uit Opwijk opende zijn competitiejaar met twee vierde plaatsen in respectievelijk Neerwinden en Attenrode-Wever. In Neerwinden was de tiener van het Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team overduidelijk de snelste, jammer genoeg waren er al drie vluchters op uitgetrokken. Onderweg in het Glabbeekse reed hij nagenoeg continu op kop, maar in de slotfase vond hij niemand om mee de kloof te dichten op een trio.

“Het waren mijn eerste koersen bij de nieuwelingen, het was voor mij een kleine stap in het duister. Ik heb niet meegestreden om de prijs van de strijdlust. Ik heb gepoogd om te winnen en koers te maken. Het leidende trio reed weg op twee kilometer van de streep, ik zat zelf te ver toen dat gebeurde. In de afdaling raakten we er niet meer bij, het peloton had er geen zin meer in. In de slotbocht in de spurt om plaats vier zag ik rechts een gaatje, maar daar kon ik niet meer door. Een valpartij kon ontweken worden. Ik verloor een paar posities maar won nog met vele lengtes om de vierde plaats. Daarmee was ik na afloop niet tevreden, het gevoel om voor winst te gaan was er”, blikte Huysmans terug.

In Attenrode mende Huysmans voor het merendeel de wedstrijd.

“Dat het daar een wedstrijd was voor enkel eerstejaars, speelde in mijn nadeel. De anderen kennen me maar al te goed nadat ze de voorbije drie aspirantenjaren samen met me reden. Ze laten me de koers maken en op aanvallen reageren, ik moet altijd alert zijn. De latere drie eersten stoven me in een bocht voorbij toen ik op kop tegen een tempo van veertig kilometer per uur reed. Even kwamen we op tien meter van de drie vluchters, ik vroeg aan de rest om over te nemen, maar daar kwam geen reactie op. Het was een bijna gelijkaardig scenario als de dag voordien. Het is jammer dat ik twee keer zo moet verliezen.”

Nu gaat de riem er even af door examens aan het KTA Brugge in zijn TSO-richting Lichamelijke Opvoeding en Sport. Hij zou eventueel in Lommel starten (27/06), maar dat hangt af van zijn planning na de proefwerken.

Geef een reactie