Q8 tempo oil banner

 

Complete center Young vervoegt Stella Artois Leuven Bears

Complete center Young vervoegt Stella Artois Leuven Bears
Aanwinst Solomon Young in Cyclonesshirt

De rekrutering bij Stella Artois Leuven Bears loopt op volle toeren. De 23-jarige Amerikaanse center, Solomon Young, is een nieuwe additie voor de Leuvenaars voor volgende seizoen. Solomon trad het voorbije seizoen aan in de NCAA 1 als Redshirt senior bij Iowa State University. Als starter van 21 in zijn 22 wedstrijden met gemiddelden van 10,7 punten, 4,8 rebounds, 51,6% fieldgoals en niet minder dan 88,9% van op de vrijworplijn, was hij bij uitstek één van de sterkhouders op het parket, ook zijn blocks zijn de moeite!

De center met die een dubbele meter en drie centimeters meet is zeer sterk in de paint en zeker ook met de rug naar de basket toe. Zijn sterk atletische spel maakt hem geducht, zowel aanvallend als verdedigend. Hij beweegt snel over de lengte van het terrein en scoort goed vanop halve afstand, wat zijn statistieken ook voldoende bewijzen. In vijf Cyclonejaren, uiteraard serieus onderbroken door covid 19, liet hij in totaal 878 punten, gemiddeld 7,7 per wedstrijd, en 489 rebounds, 4,3 per match, noteren. Als je zijn acties bekijkt, is het ook duidelijk dat hij weinig ruimte nodig heeft om dodelijk toe te slaan.

Met Solomon erbij is het Leuvense team zo goed volledig. Er wordt momenteel nog uitgekeken naar één speler voor de 3-4 positie. Bekijk hier de highlights 2020-2021 van Solomon en hou de mediakanalen van Leuven Bears goed in het oog voor verder nieuws…

Geef een reactie