Q8 tempo oil banner

 

logo Casalina

Nieuweling Thomas Vuerinckx wint in Lommel en verkent zijn klimtalenten

Nieuweling Thomas Vuerinckx wint in Lommel en verkent zijn klimtalenten
Vuerinckx in het hellende Tielt met zijn typerende rode fiets

In de Kristalkoers in Lommel kleurde het podium bij de tweedejaarsnieuwelingen blauw door de eerste drie in de race van Acrog-Tormans Balen BC. De zegeruiker kaapte Thomas Vuerinckx uit Nieuwrode weg voor de neus van ploegmaats Liam Van Bylen en Sente Sentjens, in de top tien stonden in totaal telde Acrog-Tormans in totaal zes renners. Ook winnaar Vuerinckx was blij met deze collectieve weelde.

De vierde plaats in Tielt was al een voorbode van zijn goede vorm.

“Ik heb in Lommel gewonnen, maar had dat allesbehalve verwacht. De omloop in Limburg was vlak met twee bruggen in. Ik wist dus al vanaf het begin dat de kans relatief groot was dat het tot een spurt voor de zege zou komen. Onderweg probeerden steeds enkelingen weg te raken, de ploeg werkte goed om de verschillen dicht te krijgen. In de loop van de slotronde heb ik mij gepositioneerd voor de sprint. Het was spannend spurten om winst met drie ploegmaats het is dan ook mooi dat we met zijn drietjes op het podium eindigen.”

Het trio van Acrog-Tormans op het podium in Lommel Foto: Kelly Vallons
Het trio van Acrog-Tormans op het podium in Lommel Foto: Kelly Vallons

In het Luxemburgse Herbeumont krijgen ze vandaag een ander gegeven voor de wielen, een onvervalste klimkoers!

“Dat is helemaal iets anders, klimmen op langere hellingen. Ik vreesde voor een goed resultaat in het relatief hellende Tielt, maar dat kwam goed met een vierde plaats. Ik heb geen idee of dat me zal liggen. Ik wil dat voor mezelf bewijzen, of er bergop een mooie prestatie in kan zitten. Van onze ploeg zie ik Sente Sentjens als grote favoriet voor een topnotering, we willen van ons team trouwens allemaal voorin meestrijden. Hopelijk zal de weg er niet te nat bij liggen.”

Geef een reactie