Q8 tempo oil banner

 

logo Casalina

Het wereldkampioenschap wielrennen komt naar je toe!

Het wereldkampioenschap wielrennen komt naar je toe!
Het WK wielrennen komt naar je toe

In september is Vlaanderen gastheer van de 2021 UCI Road World Championships, het WK wielrennen op de weg. Iedereen kan tussen Knokke-Heist en Brugge en tussen Antwerpen en Leuven de absolute toppers uit het peloton spotten. Deze zomer gaan ze een stap verder, dan komt het wereldkampioenschap nog dichter naar je toe. De Flanders 2021 Roadshow, een rondreizend WK-belevingsdorp voor iedereen met een passie voor de fiets, maakt heel Vlaanderen warm voor de WK-week.

Van 24 juli tot 11 september houdt de Flanders 2021 Roadshow halt op maar liefst zestien locaties in Vlaanderen, Brussel en Wallonië: de vier gaststeden, de vijf WK-dorpen, tal van provinciale domeinen in Vlaams-Brabant en enkele plekken in het land waar grote koersen plaatsvinden in de zomer. De Roadshow is een belevingsdorp dat je laat kennismaken met het WK en de WK-geschiedenis, maar evengoed met techniek en innovatie in het fietsen en het wielrennen. Het dorp heeft bijzondere aandacht voor de allerjongsten en G-sport.

De KOERSbus blikt terug op honderd jaar WK. Het is een wielermuseum op wielen, een initiatief van KOERS, Museum van de Wielersport (Roeselare).

In de Flanders 2021 – Belevingstrailer wordt de blik op de (wieler-)toekomst gericht met een voorstelling van tal van innovaties. De bezoekers worden ondergedompeld in de virtuele wereld waar ze het WK-parcours kunnen verkennen, je kan de Moskesstraat oprijden en de ideale tijdritpositie ontdekken in de windtunnel. Iedereen kan deelnemen aan één van de challenges en er mooie prijzen mee winnen.

Voor de allerkleinste wielerliefhebbers-in-spe is er Little Champions, een initiatief van Cycling Vlaanderen. Met een behendigheidsparcours voor kinderen gaan ze op zoek naar potentieel jong talent. Fietsspecials is een initiatief van Sport Vlaanderen en wil iedereen laten kennismaken met het breed gamma aan aangepaste fietsen in de vorm van race tandems, handbikes en nog vele anderen. Op een afgesloten parcours kunnen bezoekers deze aangepaste fietsen ervaren.

De Flanders 2021 Roadshow is er letterlijk voor iedereen: jong en oud, koersliefhebber, actieve fietser of al wie benieuwd is naar wat het WK brengt. De roadshow staat altijd op een openbare plaats, is volledig gratis en vlot toegankelijk.

Kalender Flanders 2021 Roadshow, dat je telkens tussen tien en achttien uur kan bezoeken.

zaterdag 24 & zondag 25 juli: Knokke-Heist – Casino
zaterdag 31 & zondag 1 augustus: Leuven – Ladeuzeplein
woensdag 4 augustus: Gent – Blaarmeersen
zaterdag 7 & zondag 8 augustus: Antwerpen – Grote Markt + Groenplaats
woensdag 11 augustus: Damme – Parking Zuid + Markt + Damse Vaart-West
zaterdag 14 & zondag 15 augustus: Brugge – ‘t Zand
zaterdag 21 augustus: Huldenberg – Gemeenteplein + Parking De Kronkel
zondag 22 augustus: Kessel-Lo – Provinciedomein Kessel-Lo
woensdag 25 augustus: Baal – Sven Nys Cycling Center
zaterdag 28 augustus: Brussel – Jubelpark
zondag 29 augustus: Overijse – Begijnhof
woensdag 1 september: Diest – Provinciedomein Halve Maan Diest
zaterdag 4 september: Louvain-la-Neuve – Parking Lac
zondag 5 september: Huizingen – Provinciedomein Huizingen
donderdag 9 september: Keerbergen – Gemeenteplein
zaterdag 11 september: Tervuren – Markt

Meer info op www.flanders2021.com/nl/roadshow

Geef een reactie