logo Casalina

Nieuweling Ferre Urkens had liever meer crossen gereden

Nieuweling Ferre Urkens had liever meer crossen gereden
Ferre Urkens pakte het derde podium in een televisiecross

Tweedejaarsnieuweling in het veld Ferre Urkens kon weinig plezier beleven aan zijn voorbije veldritseizoen. De scholier van Group Hens – Maes Containers pakte vorig jaar nog zilver op het Belgisch kampioenschap voor de eerstejaars, maar moest er in oktober noodgedwongen mee stoppen door corona. Hij hoopt rond de paasperiode terug aan te kunnen knopen met de competitie op de mountainbike, al is niets zeker in deze periode.

De knaap uit Gierle begon op zijn vierde te bmx’en, hij deed dat bij de BMX Devils Ravels. Een handvol jaren later kreeg hij het mountainbikevirus te pakken en deed dat voor ATB Kempen, hij deed ondertussen ook aan lopen bij atletiekclub Lille. Sinds vorig seizoen voegde hij het veldrijden aan zijn sportieve collectie toe en met succes.

“Ik ben blij dat ik bij Group Hens – Maes Containers onderdak heb gevonden. Jammer genoeg kon ik maar vijf à zes crossen rijden. Pas sinds dit jaar werk ik met een trainer, zodat ik specifieker kan oefenen. Ik maak hierdoor progressie, tegenover vorig jaar kon ik zo vele stappen vooruit zetten. Op technisch vlak doe ik het behoorlijk tegenover de rest, dat heb ik meegenomen uit het mountainbiken. Ook het lopen bevalt me wel, dat heb ik opgepikt uit de atletiek. Ik heb tot nu toe altijd goed gereden op zand, het maakt niet uit of het vlak of bergop gaat zoals in Koksijde”, wikt en weegt de Kempenaar. “Ik had deze winter mijn hoop nog wat gevestigd op het Belgisch kampioenschap, maar dat ging zoals geweten niet door. Het is jammer dat ik dit seizoen geen doelen kon stellen. Het was trainen om bezig te blijven. Nu zit ik in een rustperiode. Ik hoop ergens in april aan te kunnen pikken met de mountainbike. Volgend jaar als eerstejaarsjunior zal een uitdaging worden in het veld. Ik ben het al gewoon om een uur te rijden tijdens het mountainbiken, dat zal het probleem niet zijn. Ik hoop dat ik dan zoveel mogelijk crossen kan rijden en me kan weren tegen de tweedejaars.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *