logo Casalina

SC Out-Hoegaarden hunkert als club naar sfeer en als ploeg naar progressie

SC Out-Hoegaarden hunkert als club naar sfeer en als ploeg naar progressie
SC Out-Hoegaarden net voor een match

Eersteprovincialer SC Out-Hoegaarden deed zijn huiswerk op transfervlak, het gaat om één “nieuwe” speler die tegelijk een topper is, oude bekende spits William Acke. Ze hebben tegelijk de identiteit van de ploeg behouden en spelers uit de regio aangetrokken. De taak die de sportieve cel bestaande uit sportief verantwoordelijken Siegi Hendrickx, Joel Scheys en hoofdtrainer Tom Soetaers kregen van het bestuur was niet makkelijk, maar toch realiseerden ze het gevraagde. Ook de maximale doorstroming vanuit de jeugd blijft gegarandeerd.

Van de A-kern vertrekken Tibo Janssens (Racing Butsel), Brandon Wanyberg (Crossing Vissenaken) en clubicoon Amaury Berghmans (VV Velm). Door de integratie van eigen jeugd hadden ze geen sportieve garantie bij de brouwers. Berghmans startte met een nieuwe zelfstandige activiteit en wou dichterbij huis tegen de bal trappen.

Veertien spelers van de A-kern van voorbije seizoen blijven present, dat zijn doelmannen Thibeau Vertessen en Lars Deweirdt, verdedigers Dimitri Nijs, Gerard Pierreux, Dimitri Renmans, Joris Luyten en Alexander Van Keyenbergh, middenvelders Robbie Dumoulin, Niels Bamps, Lander Veulemans, Robbe Coremans en tenslotte aanvallers Michiel Goen, Joren Nijs en Wout Bache. De groenen houden het bij één transfer.

“Niemand minder dan topspits William Acke komt terug naar de stal waar het lang geleden voor hem begon, toen nog bij KSC Hoegaarden. Acke speelde daarna ook nog voor SC Outgaarden, waar hij in 2009 de titel mee behaalde. Hij is met andere woorden een echt SC Out Hoegaardenproduct. William, die in Hoegaarden woont, kwam voorbije jaargang terug uit voor reeksfavoriet Sporting Kampenhout. Hij speelde daarvoor twee seizoenen bij grote buur KVK Tienen waar hij evenveel titels mee behaalde. Eindelijk is William terug”, luidde het bij de sportieve staff.

Michiel Goen krijgt vooraan het gezelschap van Bache en Acke
Michiel Goen krijgt vooraan het gezelschap van Bache en Acke

De uiteindelijke kern bestaat uit 22 spelers, daar er zeven talentrijke jongeren doorschuiven van de B- naar de A-kern. Dat zijn verdedigers Mauro Somaschini, Ben Marchal en Arne Sempels. Op het middenveld maken Gilles Haegemans, Jeroen Schoofs en Tuur Thomas promotie, in de voorhoede is dat het geval voor Yentl Marchal. Deze kern is op en top Hoegaarden met maar liefst 21 van de 22 spelers diet uit Hoegaarden of een aangrenzende gemeente afkomstig zijn. Voormalig Rode Duivel en trainer Tom Soetaers is samen met keeperstrainer en volgend seizoen ook assistent-coach T2 Wim Vander Weyden aan zet om het talent verder te ontwikkelen. “Die zeven jeugdspelers krijgen deze kans helemaal niet als gevolg van corona, dat waren we al even van plan”, klonk het bij de brouwers.

Sportief verantwoordelijke Siegi Hendrickx verschaft nog een woordje uitleg.

“Het voorbije seizoen was onze ambitie de linkerkolom. Maar we moesten afrekenen met geblesseerden omdat we veel wedstrijden op een beperktere tijd moesten spelen door corona. De ambitie van de ploeg blijft dezelfde, dat is in eerste instantie ons handhaven. In deze uitdagende reeks in eerste provinciale heb je een handvol ploegen die voor de titel speelt en daarachter komt de rest. Je kan op die manier zevende worden, maar als het tegen valt dan kan je elfde worden en zelfs zakken als er veel Vlaams-Brabantse ploegen uit zakken uit derde amateur. Wij verrichten sowieso niet veel transfers, dat past niet bij ons. We hebben spelers die tien jaar of langer bij ons spelen. Onze trainer Tom gaat volledig mee in ons verhaal en onze filosofie”, wist Hendrickx. “Als club hopen we dat we alles weer op de rails krijgen. De sfeer moet er terug in. We zijn de kleinste gemeente met een ploeg in eerste provinciale en de club leeft enorm in Hoegaarden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *