logo Casalina

LZV Cup brengt deze maand alsnog recreatief voetbal

LZV Cup brengt deze maand alsnog recreatief voetbal
De derde ploeg van de FP Aarschot Ladies die in eerste klasse Oost-Brabant uitkomen

De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup, de LZV Cup, is met 806 aangesloten clubs de grootste zaalvoetbalbond van het land. Er zijn 66 competitiereeksen in tientallen Vlaamse regio’s. Kenmerkend is dat alle wedstrijden worden gespeeld zonder scheidsrechter.
Sinds half oktober was zaalvoetballen niet meer toegestaan, maar vanaf 9 juni mocht het weer. In de Liefhebbers Zaalvoetbal Cup kreeg het seizoen zo onlangs toch nog een mooi staartje. Ook de derde vrouwenploeg van FP Aarschot, dat in de recreatieve reeksen uitkomt, kan zo alsnog tegen een balletje trappen.

Het eerste vrouwenteam van FP Aarschot komt uit in de nationale reeksen, het tweede in de provinciale en het derde in de eerste klasse Oost-Brabant van de recreatieve competitie. Trainer Kurt Verdood is al zijn derde jaar bij hen bezig.

“Dat de competitie nu nog in juni hervat, is voor ons een zwaard dat aan twee zijden snijdt. We kijken er langs de ene kant enorm naar uit. Langs de andere kant zitten we met enkele oudere speelsters die sinds de stopzetting van de competitie in oktober amper gespeeld hebben. Het is te riskant voor hen om er nu opnieuw aan te beginnen, zij haken af. We zijn nu met vijf speelsters, net met genoeg. Normaal gezien speelden we vanavond tegen Tits and Glory in Tielt-Winge, maar zij gaven forfait. Met het oog op volgende partij, volgende woensdag tegen Blauwput Kessel-Lo, komen er daar nog één of twee bij. Ze staan net zoals ons bovenaan in het klassement, moest het een normaal seizoensverloop zijn dan zou dit een regelrechte topper zijn”, wist Verdood.

Algemeen manager van de Liefhebbers Zaalvoetbal Cup, Kris Verbert, beseft de essentie van de competitie.

“Sommige clubs wachten liever tot volgend seizoen om te spelen en daar hebben we alle begrip voor. De meerderheid wil graag nog enkele wedstrijden spelen, die hebben we voor hen ingepland tussen 9 en 30 juni. Er zijn vandaag zes keer minder besmettingen dan toen de competitie half oktober werd gestaakt. Sowieso is het risico al beperkt met slechts vijftien à twintig jonge mensen die slechts één uurtje kriskras door elkaar lopen in enorme zalen van duizend vierkante meter met hoge plafonds. Bovendien gelden er extra coronaregels om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen”, wist algemeen manager Kris Verbert. “Aan het klassement wordt dit seizoen geen waarde gehecht, gezien het beperkt aantal wedstrijden. Als compensatie krijgen onze 806 huidige clubs meer dan tachtig procent korting op hun lidgeld voor volgend seizoen. De toekomst ziet er rooskleurig uit met ook steeds meer nieuwe clubs die worden opgericht. Het is nu al zeker dat we voor het achttiende seizoen op rij een stijging mogen optekenen én de inschrijvingen blijven nog een tijdje open. We merken duidelijk dat al die jonge mensen niet nog eens een jaar aan de kant willen zitten. Ze willen terug sporten en beseffen meer dan ooit hoe belangrijk sociaal contact is. Dat is precies waar de LZV Cup voor staat, al zaalvoetballend je vrienden vaker zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *