logo Casalina

Niels Merckx komt thuis bij VP Consulting CT

Niels Merckx komt thuis bij VP Consulting CT
Niels Merckx sluit in 2023 aan bij het VP Consulting CT

Lubbeeks wielerteam VP Consulting is heel fier om te melden dat Niels Merckx uit Tielt-Winge in 2023 voor hun ploeg zal uitkomen. Dit betekent een serieuze versterking voor de blauw-geelgetinte ploeg.

“Wij hebben altijd al veel wederzijds respect gehad voor elkaar, maar door bepaalde omstandigheden was het tot nu toe nooit tot een transfer gekomen. Nu lijkt het mij een ideaal moment om wél deze stap te zetten en mij in Patrick zijn ploeg te stallen. Patrick engageert zich om het Tandemteam Doublepower-project van Sander Alaerts en mezelf te ondersteunen. Op mijn beurt zal ik mij als Elite2 renner aansluiten bij het VP Consulting Cycling Team en wedstrijden voor hen betwisten. Gezien ik van de principes “Voor wat, hoort wat” en “Geven en nemen” ben, lijkt me dit een logische keuze. Bovendien kan ik op deze manier ook opnieuw deelnemen aan enkele mooie interclub-wedstrijden en eventueel één of enkele meerdaagse wedstrijd(en) rijden. Wat mijn rol in het teams is, dat moeten we nog allemaal bekijken. Uiteraard zou ik het fijn vinden mocht ik hier en daar mijn eigen kans kunnen gaan, maar iedereen weet dat ik mijn hand niet omdraai om mijn steentje bij te dragen voor het collectief. Ik hoop er in elk geval terecht te komen in een omgeving waar ik mij goed bij voel, waardoor ik terug mijn beste niveau kan halen”, wist Merckx die dit weekend het WK Granfondo in het Italiaanse Trente zal betwisten.

Merckx blijft nog GF’s rijden voor Granfondoteam.be

“Mijn hart ligt zonder twijfel bij dit soort wedstrijden, maar ik zal komend jaar eerder mikken op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dat betekent iets minder wedstrijden, maar diegenen die ik zal rijden staan in het rood aangestipt. Het zal een hele boterham worden, maar in het verleden maakte ik ook al eens de combinatie Elite2 – GF. Toen bleek dat een succesvol recept te zijn, dus gaan we ons best doen om dit opnieuw te doen slagen! Tot slot kijk ik er ook naar uit om volgend jaar met Sander next-level te gaan en ben ik benieuwd welke stappen we nog gaan kunnen zetten in de richting van het waarmaken van zijn droom.”

In Trento zou hij zeer binnenkort graag presteren

“Uiteraard wil ik hier zo goed mogelijk in presteren, maar ik acht mezelf hoe dan ook volledig kansloos om mee voor de hoofdprijzen te bikkelen op een parcours voor pure klimmers. Volgende week start ik in de driedaagse Riderman, waar ik in 2018 en 2019 in totaal 3 ritten won, in het Zwarte Woud. Ook dit is een zeer zware wedstrijd, met vele hellingen, maar gaat me normaal wel beter moeten liggen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *