logo Casalina

KSK Beveren na 12 jaar terug op de Freethiel

KSK Beveren na 12 jaar terug op de Freethiel
Eersteprovincialer KSK Beveren Beeld facebook KSK Beveren

Op 6 juni 2022 keurden de leden van vzw KSK Beveren met de vereiste drievierde meerderheid een ‘historisch samenwerkingsakkoord‘ met Waasland-Beveren goed. Naast de oprichting van een werkgroep rond fanparticipatie, het opzetten van operationele en logistieke samenwerking werd ook een gedeeld gebruik van de merkrechten afgesproken.

Als gevolg van het akkoord voetbalt KVRS Waasland-Beveren sinds dit seizoen in de Challenger Pro League als SK Beveren onder stamnummer 4068. KSK Beveren, de door supporters opgerichte club die uitkomt in eerste provinciale en bestuurd wordt volgens de principes van fanparticipatie, bekwam op zijn beurt het recht om opnieuw in het herenvoetbal aan te treden onder stamnummer 2300.

Stamnummer 2300 is het historische stamnummer van 2 landstitels, 2 bekeroverwinningen, enkele memorabele Europese campagnes, dat voor altijd gelinkt is aan Beverse iconen als Jean-Marie Pfaff, Heinz Schonberger, Jean Janssens, Wilfried Van Moer, Yaya Touré, Peter Van Vossen en zovele anderen. Stamnummer 2300 is bovendien, tot spijt van wie het benijdt, dankzij dat palmares nog steeds de meest succesvolle Oost-Vlaamse club uit de geschiedenis van het Belgische voetbal.

Op 11 augustus kreeg KSK Beveren van Zijne Majesteit Koning Filip de formele bevestiging dat de vereniging de titel Koninklijk mag blijven voeren. Dit weekend wordt een volgende, historische stap gezet. Dan keert stamnummer 2300 na 12 jaar gedwongen ballingschap terug naar huis, naar de heilige grond van de Freethiel voor een eerste officiele wedstrijd sinds 25 april 2010, toen Turnhout met 3-2 werd verslagen.

Zaterdag 17 september om 20 uur geeft KSK Beveren op de Freethiel partij aan Svelta Melsele. Naast een onvervalste dorpsderby en een wedstrijd op het scherpst van de snee in de hoogste afdeling van het provinciale voetbal in Oost- Vlaanderen, ziet men bij KSK Beveren deze wedstrijd als een uitgelezen opportuniteit. Dit om alle mensen met een geel-blauw hart samen te brengen om de terugkeer van stamnummer 2300 op de Freethiel te vieren.

Voor slechts zeven euro is iedereen van harte welkom op staantribune E en zittribunes F, G en H. De footlunch is sinds enkele dagen al volledig uitverkocht. Abonneehouders van SK Beveren, de profclub, kunnen als onderdeel van het samenwerkingsakkoord tussen de clubs dit seizoen drie thuiswedstrijden van KSK Beveren bijwonen. Zij kunnen de feestelijke terugkeer van het legendarische stamnummer dus gratis meemaken. Voor KSK Beveren breken overigens spannende weken aan. Niet alleen zet de club zijn eerste stappen in de hoogste provinciale reeks, KSK Beveren zal bovendien voor het eerst in 18 jaar zijn opwachting maken op het Europese toneel. De club uit eerste provinciale neemt namelijk deel aan de Fenix Trophy.

Onder het motto “Making Friends, not Millionaires”wil de Fenix Trophy bijzondere amateurclubs uit heel Europa verbinden om de kracht van grassroots voetbalclubs in de verf te zetten. De eerste editie werd vorig seizoen gewonnen door FC United of Manchester, net als KSK Beveren een club die volledig bestuurd wordt door supporters.

Vrijdag 16 september om 19.30 uur vindt de loting plaats. De onschuldige hand van voormalig vedette Goran Pandev zal bepalen in welke poule KSK Beveren terecht komt. De trekking is live te volgen op YouTube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *