logo Casalina

Bahrain Victorious werkt samen met Cannibal Team U19 Development Team

Bahrain Victorious werkt samen met Cannibal Team U19 Development Team
Het Cannibal CT krijgt een upgrade

De voorbije twee jaar werd de juniorencategorie van het fluogele-zwarte geheel getrakteerd op een nieuwe naam, het Cannibal Team. Deze Internationale ploeg met een Belgisch tintje, kende een ongezien succes en dito opmars. Zo won het team dit seizoen sommige van de meest gerenommeerde UCI-wedstrijden voor junioren over heel Europa.

Dat dit bonte gezelschap met renners uit alle uithoeken van de wereld daardoor in het oog sprong van menig scout lag voor de hand. Meer nog, het team trok ook de aandacht van het Bahrain Victorious, een team uit de World Tour. Zoals de trend nu bij vele Worldtour ploegen is, wil ook Bahrain Victorious investeren in een U19
Development Team. Daarom werd er contact gezocht met het Cannibal Team.

Het Cannibal Team, genaamd naar de bijnaam van de grootste wielrenner aller tijden, zijnde Eddy Merckx, staat vooral bekend om zijn internationale karakter. Het is een ploeg met sommige van de meest talentvolle renners ter wereld. Door het programma van de ploeg, een geheel van UCI-koersen tussen maart en oktober, kunnen ze hun renners grote koersen garanderen.

Zo won het team dit jaar onder andere de E3 Saxo Bank Harelbeke (UCI 1.1 Belgie), de Guido Reybroek Classic in Damme (UCI 1.1 Belgie), Aubel-Thimister-Stavelot (UCI 2.1 Belgie), de Jugendrudfahrt “Ronde van Oostenrijk” (UCI 2.1), La Route Des Geants in Ieper (UCI 1.1 Belgie), Manavgat Tour Turkey (UCI 2.1 Turkije) en Les Boucles De L’oire (Frankrijk). Bij Bahrein Victorious, dat al eerder inzette op de ontwikkeling van talenten in de U23 categorie, wil general manager Milan Erzen nu aan Cannibal Team een platform bieden om op een professionele manier. Hij zal de U19 junioren te begeleiden en van alle materialen en know how voorzien om dit te
realiseren.

“Verder zal er een nauwe samenwerking ontstaan, op het vlak van begeleiding, en zullen de jongeren beroep kunnen doen op de ervaring van het Worldtour Team, met de bedoeling om de jonge talenten op termijn te laten doorstromen naar hun eigen rangen. Zo zal “Merida Bikes” instaan voor de fietsen waarop de junioren gaan rijden, evenals Bahrain Victorious partners “Rudy Project” en “Ale” die mee de ondersteuning inzake kledij en accessoires zullen geven. Ook de look van de ploeg zal aangepast worden aan het Worldtour team, en er zullen extra verzorgers, mecaniciens en staff aangetrokken worden. Op termijn zal de naam in “Cannibal B Victorious” veranderen”, wisten ze bij de formatie uit het Leefdaalse.

Volledige podiums innemen op grote wedstrijden gebeurde weleens
Volledige podiums innemen op grote wedstrijden gebeurde weleens

De toekomst van het Cannibal Team onder de vleugels van het Bahrain Victorious zal de moeite zijn. Zo zal de internationale kalender behouden blijven. Vanaf nu zal er begonnen worden met het aantrekken van beloftevolle U19 talenten uit de hele wereld voor het seizoen 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *