logo Casalina

Nationaal kampioen Vince Gerits zegeviert voor eigen deur in Nieuwrode

Nationaal kampioen Vince Gerits zegeviert voor eigen deur in Nieuwrode
Vince Gerits aan het oefenen in zijn garage vlakbij de meet, een generale repetitie voor de winst

Thuisrenner en favoriet Vince Gerits (25) won de koers met start en aankomst recht voor de deur in Nieuwrode. De Belgische kampioen van het Aarschotse Stageco CT hield zich in de eerste wedstrijdhelft afzijdig en daarna poogde hij het in een mooie aanval samen met onder andere Han Devos uit Schoonderbuken. Finaal draaide het uit op een massaspurt die Gerits naar zijn hand zette.

De Wielervrienden Nieuwrode mochten 109 starters ontvangen voor 11 rondjes van 9 kilometer, in totaal 99 wedstrijdkilometers. De race telde eveneens voor het tweede jaar op rij mee als provinciaal kampioenschap voor de elites 3 en de masters.

Vooraleer de wedstrijd begon werd plaatselijke renner Vince Gerits in de bloemetjes gezet voor zijn nationale titel en ook ergens zijn profcontract bij Sport Vlaanderen

Vince Gerits werd gehuldigd voor zijn thuiskoers beeld Jo Groenevinger www.cyclingsite.be
Vince Gerits werd gehuldigd voor zijn thuiskoers beeld Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Op het einde van de eerste lus zette Jarne Castermans uit Tremelo zich op kop van de grote groep. Echte ontsnappingen bleven uit, niet onlogisch daar er gemiddelde snelheden tot 55 km/uur werden gehaald. In de derde ronde verzamelden Brent Huysmans uit Tisselt en Thijs Van Looveren een kleine bonus, het peloton liet niet begaan. Naar het einde van ronde vier ontstond een groepje vluchters dat ongeveer veertien man sterk was, daarbij onder andere thuisrenner Len Dejonghe, andermaal Huysmans, Senne De Meyer uit Wuustwezel, Niels Merckx uit Tielt-Winge en Dag Verbeeck uit Wilsele.

Op het einde van de vijfde ronde kon diegene die als vijfde over de meet kwam vijf kilogram ribbekes verdienen geschonken door het nabijgelegen Café ‘t Klokhuis op ‘t Dorp. Robbe Mellaerts uit Rillaar en Gert-Jan Wolfs uit Kortessem streden hierom, de Limburger haalde het nipt. In ronde acht waagde Gerits zijn kans, gaandeweg kon hij nog een trio losweken uit het peloton. Dat waren Devos, snelle Kempenaar Luca Van Hout en aanvaller John De Schutter uit Lummen. Ze kregen maximaal 35 tellen, dat was hun voorsprong met nog drie rondes af te leggen. Dat aantal konden de renners aflezen bij wielermama Chantal die zo vriendelijk was om deze bordjes in de aankomstzone duidelijk zichtbaar te houden. Ze zag haar zoon Jorrit Vanhamond uit Pelt finaal naar een 38ste plaats spurten.

Een doortocht later bedroeg hun bonus nog vijftien tellen, onder andere multi-atleet Seppe Odeyn uit Herent knaagde aan die voorsprong. In de slotronde werd nog zwaar gevallen door ongeveer twintig renners. Dejonghe liep een breukje op aan de duim, zijn seizoen is over. Master A Maarten Vanhaesendonck uit Steenokkerzeel kwam met een enorm geschaafde linkerzijde over de meet. Ook onder meer Herentse belofte Thiemo Erauw en Ward Van Laer uit Kasterlee volgden gehavend op grote afstand van het peloton. Dat was ondertussen uitgesprint, Gerits was de snelste voor Johan Hemroulle uit Melen en Devos.

“Ik hield me in het begin grotendeels afzijdig en reed achteraan. Daarna probeerde ik het wel eens, maar het peloton liet ons niet rijden. Het werd duidelijk dat het een massaspurt ging worden. Het gevaar kon van overal komen, ik plaatste me goed en zette aan. Het is te zeggen, er reed nog een renner voorop in de slotkilometer. Ik nam hem in het vizier en dichtte de kloof en zo kon ik met voorsprong finishen. Het is leuk om hier te winnen”, gaf de winnaar mee.

Gerits viert voor Hemroulle en Devos Beeld Jo Groenevinger www.cyclingsite.be
Gerits viert voor Hemroulle en Devos Beeld Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

In de provinciale titelstrijd bij de elites 3 werd na veel vijven, zessen en zelfs zevens Nico Janssens uit Tielt aangeduid voor Wannes Galicia uit Tremelo en Martijn Henneau uit Lubbeek. Bij de masters A was thuisrenner Joris Verheyden uit Sint-Pieters-Rode aan het feest voor Filip De Wyngaert uit Tremelo en Leuvenaar Simon Van Roy. Bij de masters B was het goud voor de snelle Gunther Vogels uit Binkom voor Christophe Adams uit Haasrode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *