logo Casalina

Spelers van De Vliegende Zwaluwen Glabbeek stellen zelf hun coach aan

Spelers van De Vliegende Zwaluwen Glabbeek stellen zelf hun coach aan
Derdeprovincialer Vliegende Zwaluwen uit Glabbeek

Jeroen Jeanpierre (37) zal vanaf nu als speler-coach door het leven gaan van derdeprovincialer KVZ Glabbeek. Vorige coach Stany Peeters gaf er na twee speeldagen en een nul op zes de brui aan. Daarna werd als probeersel met Jeanpierre en een duo gepoogd om de groep te leiden. Onlangs gaf de spelersgroep unaniem te kennen met Jeanpierre door te willen als T1. Hun 5-1-thuizege tegen Sporting Molenbeek, de eerste van het seizoen, zette deze ambitie kracht bij.

In hun openingsmatch stonden de Vliegende Zwaluwen 0-1 voor op SC Bekkevoort, maar verloren ze alsnog met 2-1. Thuis tegen Waanrode stonden ze met nog tien minuten spelen 3-2 voor, de eindscore luidde 3-4. Stany Peeters stapte op. Daarna poogde Jeanpierre met onder andere de T1 van de B-ploeg Wim Van Roy om het team te sturen. Op vraag van de spelers zal Jeanpierre de rood-groenen leiden op en naast het veld.

“De groep maakte een duidelijke keuze om met Jeroen, die reeds aan zijn vierde seizoen in Glabbeek bezig is, door te gaan. Ervaring heeft hij met hopen gezien hij voorheen met het Waals-Brabantse Jodoigne promoveerde naar derde amateur. Na dit avontuur heeft hij gekozen voor een ploeg uit de buurt”, wisten ze bij het clubbestuur.

“We kregen in het tussenseizoen slechts één versterking erbij, waardoor onze kern aan de smalle kant was zeker omdat we aan de seizoensstart flink wat afwezigen telden. Na het opstappen van de coach was er enkele wedstrijden sprake van een tussenoplossing. We hadden tot nu toe wel meer punten verdiend, maar soms viel de spreekwoordelijke euro slecht. Tegen Molenbeek kwamen we ondanks een prima eerste helft halfweg opnieuw op achterstand. Gelukkig moesten we in het tweede deel bergaf spelen en maakten we het af onder andere met een hattrick van uitblinker Paul Veulemans. Nu volgt de derby op VS Kortenaken, dat eveneens onderaan staat. We hopen een verlengstuk te kunnen breien aan voorbije speeldag. Onze reeks is aanzienlijk sterker dan vorig jaar, daarom hopen we om ons ergens tussen de vijfde en de tiende plaats te kunnen handhaven”, vertelde de nieuwe trainer, die in Boutersem woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *