logo Casalina

De Stormvogels Haasrode breken af en bouwen … een kantine ter waarde van 2.170.000 euro

De Stormvogels Haasrode breken af en bouwen … een kantine ter waarde van 2.170.000 euro
De nieuwe sportinfrastructuur van de Stormvogels Haasrode

De kantine van tweedeprovincialer Stormvogels Haasrode zal begin 2023 afgebroken worden. Normaal gezien zullen de afbraak- en opbouwwerken elf maanden, zeg maar een klein jaar in beslag nemen. Dat betekent dat de rood-gelen het tweede deel van dit en het eerste deel van volgend competitiejaar de toeschouwers en de spelers moeten ontvangen dat zullen ze doen in zes containers en een eventueel een tent. Het prijskaartje exclusief BTW bedraagt 2.170.000 euro.

Deze werken aan de Kartuizerstraat in Blanden stonden al even op schema, voorbije lente kwamen deze op de gemeenteraad ter sprake. Daarin werd duidelijk dat de nieuwe sportaccommodatie een cafetaria inclusief keuken en vergaderzaal, kleedruimtes inclusief sanitair en EHBO, een ticketkiosk en beperkte omgevingsaanleg zou omvatten. Het bestaande gebouw op de site wordt gesloopt. Er komen twee units of containersdie plaats bieden aan twee kleedkamers met daartussen een douchedeel. Voorts wordt nog een toiletwagen voorzien. Om de kantine deftig te vervangen worden zes containers voorzien, daarvan staan er momenteel al twee vooraan de terreinen. Die kunnen plaats bieden aan ongeveer 220 fans. Indien dat niet genoeg zou zijn, bij de organisatie van een jeugdtoernooi bijvoorbeeld, kan er nog een bijkomende tent opgesteld worden. Voor het project werd door de gemeente Oud-Heverlee 2.170.000 euro exclusief BTW uitgetrokken. De Stormvogels moeten enkel de zonnepanelen bekostigen.

De kantine van de Stormvogels Haasrode Foto: Stormvogels Haasrode
De kantine van de Stormvogels Haasrode zoals ze er nu enigszins bijligt

“Daarvoor puren we uit onze reserves. Tegenover de grote investering van de gemeente plaatsen we voor twintig jaar een jaarlijkse huur van 30.000 euro. De afbraak zal beginnen vanaf 15 januari, dat was eerder een maand vroeger gepland maar schoof op door een omgevingsvergunning en de inspraak van de omwonenden, het was een heel proces. We bereiden dit grondig voor, nu al, er zijn twee extra containers voor stockage voorzien. Voor de kerstvakantie willen we al een containerpark bij elkaar hebben. We gaan deze beginnen vullen aan het begin van die vakantie en zullen ook de hele inhoud van de kantine er plaatsen. We beginnen zo vroeg zodat de fans er zo weinig mogelijk hinder van ondervinden”, wist Stormvogelsvoorzitter Steven Van Hoorebeke. “Na de werken zal onze kantine even groot zijn, misschien net iets groter door de aanpalende vergaderruimte die ook kan ingeschakeld worden.”

De tijdelijke constructie zal bestaan uit tien containers, een tent en een toiletwagen.

“We hebben gekozen voor de korte pijn. Dit is de minst slechte oplossing. Alles zou elf maanden moeten duren, we hopen begin 2024 opnieuw iedereen te kunnen verwelkomen in de nieuwe kantine.”

De club zal het gebouw als een goede huisvader beheren en zijn verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud en de kleine herstellingen van het gebouw. Net zoals de andere gemeentelijke zalen, zal ook deze kantine kunnen gehuurd worden door andere erkende verenigingen van de gemeente. Zo wordt de kantine voor alle lokale verenigingen een extra ruimte, die kan geboekt worden via het zaalverhuursysteem van de dienst vrije tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *