logo Casalina

Na drie seizoenen kan crosser Mathijs Wuyts opnieuw zegevieren

Na drie seizoenen kan crosser Mathijs Wuyts opnieuw zegevieren
Wuyts over de balken en Soontjens toen nog net achter hem

Veldrijder Mathijs Wuyts (24) uit Baal zette in achtste editie van de Ravestein Parkcross in Hever een mooie prestatie neer. Halfweg behoorde de aanwinst van het Cycle-Passion SCOTT Racing Team tot een kwartet dat ervandoor was. In de finale smeet hij de rest overboord en ploegde hij naar de verdiende overwinning.

In de eerste drie à vier rondes vertoefde Wuyts in het gezelschap van Toon Sluydts, Elio Clarysse en dorpsgenoot Arthur Soontjes.

“Ik ben blij met deze veldritoverwinning na drie jaar leegte op mijn palmares. Ik had gekozen om te starten in Boortmeerbeek omdat in de Superprestige van Merksplas mijn startplek niet denderend was. De supporters waren gelukkig aanwezig en dat gaf een boost en dat bracht ook de goede sfeer om de overwinning binnen te halen”, blikte de winnaar terug. “Mijn seizoen verliep tot nu toe moeizaam. Pas sinds vorige week, op de Jaarmarktcross in Niel (11/11) toen ik 25ste werd bij de profs, voelde ik dat ik er aan het doorkomen was. Dat betekende niet dat ik in Boortmeerbeek onmiddellijk winst verwachtte, maar het zag er goed uit. Dit seizoen zou een podium bij de elites 2 op het Belgisch kampioenschap heel mooi zijn”, blikte de twintiger afkomstig uit Beerzel hoopvol vooruit. Hij vult zijn werkdagen als redder in het gemeentelijk zwembad van Tremelo.

Wuyts crost vandaag in het Nederlandse Heeswijk-Dinther, op zoek naar een volgende mooie prestatie.

Geysels werd in Hever tweede voor Jens Clynhens uit Wilsele, Senne Bauwens, Grégory Careme, Toon Sluydts en Provinciaal kampioen Glenn Verbeeck die er als zevende finishte. Soontjens haalde de meet niet. Hij kreeg last van de rug en gaf op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *