KSC Keerbergen en Verbroedering Hofstade geven met 2-2 elkaar geen duimbreed toe in het klassement

KSC Keerbergen (l) blijft in vierde kampioen Verbroedering Hofstade steeg naar derde

In de wedstrijd tussen derde KSC Keerbergen en leider in vierde provinciale c Verbroedering Hofstade bedroeg het verschil tussen beiden vijf punten. Ze hadden beiden een 12 op 12 achter de rug. Kortom er stond een spannend treffen op til, na tien minuten stond het al 1-1. Het vuur verdween bij momenten uit deze partij bij kille temperaturen, finaal stond er een 2-2 op het scorebord.

Op voorhand ontbraken enkele spelers achteraan bij de bezoekers. Bij de thuisploeg poogden de blauwen de zege te pakken ter ere van de 24ste verjaardag van délégué Senna.

In minuut acht belandde een corner vanaf rechts bij De Groef die binnenwerkte, 0-1, meteen een fikse binnenkomer bij de geel-roden! Aan de overkant raakte bezoeker Bingo volgens de ref Laevers foutief, hij wees resoluut naar de penaltystip.

Hofstade viert de 0-1

Kapitein De Cat nam zijn verantwoordelijkheid op en knalde de strafschop in de rechterhoek binnen, 1-1! Daarna drukte de thuisploeg door en kwam Verbroedering er soms heel snel combinerend door. Iets na het half uur lanceerde Bingo een schot vanaf 25 meter dat op de lat uit elkaar spatte. In minuut 37 kwam er voor “den Eska” een corner vanaf rechts en aan de eerste paal kopte Laevers voorlangs. Met nog enkele minuten voor de rust mikte Alexandris de bal vanaf de linkerflank op de Keerbergse dwarslat. We gingen rusten bij 1-1.

De Cat staat klaar voor de penalty op 1-1

Vijf minuten na de pauze krijgt De Cat de bal links, hij geeft centraal af aan Delafortrie die de wenkende kans overmikte. Kort nadien speelde Broos vanaf links met een opwippertje in het pak De Cat aan. Deze was de snelste aan de verste paal, twijfelde niet en werkte af, 2-1! Bendella kon op het uur alleen op doel door, net niet. In minuut 64 ging Delafortrie neer in het strafschopgebied van Hofstade, de ref zag er geen fout in. Naar de zeventigste minuut toe volgde voor geel-rood een corner vanaf rechts. Goalie Van Hove werd ietwat verrast en De Groef werkte de gelijkmaker binnen, 2-2! Naar het einde toe vergrootten de bezoekers de druk, ze gingen vol op zoek naar de driepunter. De grootste kans in de laatste twintig minuten was voor KSC. Een vrije trap van Broos vanaf links belandde bij Dunbanvin (op zijn Brits uit de spreken zonder articulatie). Hij miste zijn trap, de rebound was voor Laevers die over besloot.

KSC verloor al voor de negende keer niet, Hofstade ziet bovenaan VK Weerde naast zich komen dat met 1-2 op Kampenhout B won.

Doelpunten: 8′ De Groef (0-1), 10′ en 51′ De Cat (1-1 strafschop en 2-1), 68′ De Groef (2-2).