KFC Rapide Wezemaal dient Sportief Rotselaar eerste nederlaag toe

Rapide Wezemaal (r) kon leider Sportief Rotselaar zijn eerste competitieverlies toebrengen in de heenronde

Vijfde KFC Rapide Wezemaal won na een veldslag in de regen de derby tegen leider Sportief Rotselaar. De score in deze strijd bedroeg na een kwartier al 1-1. De 2-1-score aan de rust bleek ook de eindstand. De vele kansen voor beide teams bleven in de tweede helft onafgewerkt.

Op deze kraker waren iets meer dan vijfhonderd toeschouwers afgezakt.

Thuisspeler Verheyden was het beste wakker in de openingsminuten. Al na twee minuten ging hij de linkerflank af, zijn inzet werd afgeblocked. De daaropvolgende corner waaide over. Aan de overzijde ging Vanderstappen rechts door, hij bereikte Hambrouck die de bal op goalie Van De Schoot mikte. In minuut twaalf nogmaals Verheyden over links, hij stormde op uitgoalie Verbruggen af. Hij drukte af, Verbruggen kon de bal niet klemmen, Caes scoorde de opener in de rebound, 1-0!

Caes opende zonet de score voor Rapide, 1-0 en controleert of de pers het ook heeft gezien

Rotselaar heeft niet lang nodig om te reageren. Op pass van Hambrouck mikte Vanderstappen vanaf de linkerhoek van het strafschopgebied een strak schot in de verste hoek, 1-1! In minuut 21 kreeg Merckx de bal aangespeeld, in de daaropvolgende fase misten zowel hijzelf en Caes een mogelijkheid op doel. Op het half uur kwam Rotselaarse back Mussen mee op links, hij stuurde Hambrouck door die het leer in het zijnet aan de eerste paal mikte.

Vanderstappen met de reactie en de 1-1

Op stilstaande fase volgde er een voorzet vanaf rechts voor Rotselaars doel. Thuisverdediger Thys mikte de bal perfect tussen de deklat en de doelman, 2-1! Aan de overzijde werden twee doorsteekballen naar respectievelijk Vanderstappen en Hambrouck wegens buitenspel afgevlagd, vooral die eerste werd enorm gecontesteerd.

Na rust werd een doelpunt van Vanderstappen wegens offside afgekeurd. In minuut 53 was Verheyden weer als snelste wakker bij een wedstrijdhelft. Hij omspeelde links de uitgekomen Verbruggen, maar zijn vizier stond niet scherp genoeg om de leider uit te tellen. Door het zware veld sputterde het spel regelmatig en ontbrak de laatste pass. In minuut 82 was Vanderstappen er rechts door, zijn schot miste het doelvlak. Bij een tegenaanval van de blauwen werd een handsbal van Keuppens in het strafschopgebied geclaimed, de scheidsrechter ging hier niet op in. Voor Wezemaal kregen Brever en Verheyden nog een mogelijkheid, voor Sportief waren dat De Becker en Hambrouck. Derbywinst voor Rapide.

Thys (centraal) scoorde zonet de 2-1

Doelpunten: 12’ Caes (1-0), 16’ Vanderstappen (1-1), 37’ Thys (2-1).