logo Casalina

Mountainbiker Sander Hubrechts verzamelt 2.500 euro voor het goede doel door 150 keer de Beringse mijnterril te beklimmen

Mountainbiker Sander Hubrechts verzamelt 2.500 euro voor het goede doel door 150 keer de Beringse mijnterril te beklimmen
Sander Hubrechts "rust uit" tijdens een afdaling van de mijnterril

Hubrechts vertrok vrijdagochtend om vijf uur om de zware klus te vervolmaken, exact dertien uur twee minuten en 48 seconden later waren de 150 beklimmingen van de Beringse mijnterril achter de rug. Die 150 beklimmingen zijn het equivalent van 8.849 hoogtemeters van de Mount Everest te beklimmen en dat deed hij allemaal voor het goede doel. Met deze prestatie heeft hij De Groenhoef, met name het deel van vzw Stijn, een zorgingsinstelling voor niet aangeboren hersenafwijkingen, gesteund.

Hij verwachtte op voorhand tussen de vijftien en achttien uur op het zadel te zitten…

“De eerste uren verliepen heel vlot en het was al heel snel duidelijk dat ik ver voor zat op schema. De laatste zeven uren waren heel zwaar, ik voelde bijna niets meer. Er waren momenten dat ik begon te wenen zonder reden maar ik moest door bijten. Ik ging toch niet opgeven nu ik al over halfweg was. Net voor de helft werd het lastig, ik zat toen aan 4.000 hoogtemeters. Ik heb dan een maaltijd genuttigd, nadien opnieuw starten viel me mentaal zwaar maar eens ik mijn hoofd had leeg gemaakt en enkel nog dacht aan trappen op de pedalen ging het beter. Daarna volgden krampen in de quadriceps, gelukkig viel dat gaandeweg ook in zijn plooien. De laatste drie rondjes waren geweldig. Plots waren de krampen weg en vloog ik weer omhoog. Ik had onderweg nog een lekke band maar reed met Tubelesswielen, dat wil zeggen zonder binnenband. Er zit een product in de band waardoor de opening zelf hersteld wordt. Ook de klikplaatjes wilden even niet mee, maar dat kwam ook in orde. Ik reed terug enorm snelle rondjes en zag de finish snel naderen. Ik heb de Mount Everest beklommen op mijn mountainbike, ongelooflijk!”

Daags na zijn prestatie is er geen enkel plekje waar hij geen pijn heeft.

“Ik heb over het hele lichaam pijn, ik ga nog kort lostfietsen, de rest komt wel vanzelf in orde. Het zal een weekje de pijn verbijten worden, maar dat is de prijs die je betaalt voor hetgene je wilt inzamelen voor het goede doel. Iedereen kon sponsoren en dat is ook gebeurd. We zitten momenteel aan een bedrag rond 2.500 euro. Wil je toch nog sponsoren kan dat nog via https://forms.gle/hmeXCcdkDfRvaRxe6. Alle kleine beetjes helpen! De dag voor mijn Everest challenge had ik nog een videogesprek met de mensen van de Groenhoef, dat gaf me enorm veel motivatie. Het zijn allen enorm vriendelijke en toffe mensen daar. Tijdens mijn uitdaging kwamen vele vrienden en familie supporteren op verschillende momenten, op de terril hingen ook enkele papieren omhoog met daarop het doel van mijn missie. Mensen die deze lazen sloegen ook aan het supporteren”, wist de tiener uit Rillaar. “Ik ga nu nog even wachten met een project zoals dit. Ik hoop dat er snel terug mountainbikewedstrijden zijn, zodat ik andere uitdagingen kan aangaan.”

Hubrechts rijdt met zijn zus Mirte individueel door sponsors zoals T-Bikes Bekkevoort, Bruyninckx Chiconnettes en Mountain Sports Distribution blijft hun project betaalbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *