logo Casalina

Beker van België voor junioren in Korbeek-Lo uitgesteld naar…

Beker van België voor junioren in Korbeek-Lo uitgesteld naar…
Wanneer de Beker van België in Korbeek-Lo wordt afgevlagd is nog onbekend Foto: Jo Groenevinger

De 26ste editie van de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo kan door corona niet plaats vinden op negen mei. Toch versaagde de organisatie niet en wil het deze manche van de Beker van België later op het seizoen organiseren. De organiserende Koninklijke Veloclub Korbeek-Lo stelde ondertussen aan Belgian Cycling twee alternatieve data voor, ze wachten nog tot de knoop is doorgehakt…

Edouard De Haes van de Koninklijke Veloclub Korbeek-Lo verschaft een woordje uitleg.

“We hebben de wedstrijd van 9 mei moeten aflasten als gevolg van deze coronapandemie en de daaropvolgende maatregelen. De onzekerheid die daardoor heerste was ook te groot. We bleven niet bij de pakken zitten en besloten en hebben de vraag gesteld aan Belgian Cycling of onze wedstrijd op een latere datum kon plaats vinden. Ik heb de kalenders goed naast elkaar gelegd en stelde zondag 18 juli of zondag 15 augustus voor. De wegcommissie zal moeten beslissen wanneer het kan plaats vinden, ik weet wel dat normaal gezien op 14 augustus er al een Beker van België in het Henegouwse Angreau, maar gezien er al zoveel koersen zijn afgelast, staan ze het misschien toe twee Bekers van België op twee dagen tijd.”

Wegenwerken noopten de organisatie tot het uittekenen van een andere omloop.

“Door wegenwerken aan het Kauterhof in Hoegaarden is die piste qua omloop al verlaten. We hopen dat deze werken tegen de tweede datum van onze koers opgelost zijn. Anders krijgen de renners de alternatieve omloop voor de wielen. De grote ronde, die ze twee keer rijden, zou achtvormig zijn en loopt ook deels door Beauvechain. Vanaf Bierbeek centrum zouden we naar Beauvechain fietsen, daarna gaan we richting Opvelp en de watertoren. In de loop van de vier plaatselijke rondjes trekken we door Bremt en rijden we naar Neervelp.”

Wanneer de junioren hun koers kunnen betwisten in en rond Korbeek-Lo, raakt weldra bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *