logo Casalina

Een maand na zijn knie-operatie mag Vincent Baestaens aan fietsen denken

Een maand na zijn knie-operatie mag Vincent Baestaens aan fietsen denken
Baestaens in gesprek met zijn mecanicien Castermans

Ongeveer een maand geleden onderging veldrijder Vincent Baestaens uit Tremelo een operatie aan de knie. Hij had midden december in zijn gewricht een deuk opgelopen bij een val net voor de Superprestigemanche in Gavere. De prille dertiger van Group Hens – Maes Containers hoopt binnenkort goed nieuws te horen van zijn chirurg, zodat hij opnieuw met fietsen en dan trainen kan beginnen.

“Door die val was de knieschijf ingedrukt, een randje moest glad gemaakt worden. Door dat randje liep een vlies steeds schade op door frictie en raakte de daaronderliggende pees steeds ontstoken. Een operatie was zeker van doen. We bevinden ons momenteel vier weken na die ingreep. Ik zou graag met fietsen willen beginnen, maar dat zou ik eerstdaags moeten horen van mijn chirurg op een controle. Eens die groen licht geeft dan kan ik beginnen fietsen, na zes weken zou ik opnieuw met trainen kunnen aanvangen.”

Baestaens hoopt in de loop van de zomermaanden te kunnen koersen.

“Ik ben door die operatie mijn basisconditie helemaal kwijt. Ik moet vanaf nul beginnen en stilletjes opbouwen. Het is er trouwens het ideale moment en misschien ook het ideale weer voor. De profkoers in Wezemaal half mei komt sowieso te vroeg, in de maanden mei en juni beperk ik me tot trainingen. Deelname aan bijvoorbeeld een Ronde van Vlaams-Brabant eind juli behoort wel tot de mogelijkheden. Ik maak me absoluut geen zorgen, ik ben wel al eens langer geblesseerd geweest. Het vraagt allemaal wat tijd en geduld om er weer te komen. Naar komende veldritwinter komt dat allemaal opnieuw in orde”, klinkt het zelfverzekerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *