logo Casalina

Mountainbiker Erno McCrae hoopt om week na week beter te worden

Mountainbiker Erno McCrae hoopt om week na week beter te worden
Erno McCrae Foto Catharina Homsma

Het vorige weekend strandde Erno McCrae uit Everberg op een zucht van eremetaal op het Belgisch kampioenschap cross country bij de elites. Het seizoen van de twintiger van Goeman-Scott ging crescendo tot hij enkele weken geleden corona opliep. Hij begon prima aan zijn BK en reed tijdens de eerste drie lussen op kop, daarna liet hij terreinverlies optekenen.

“Mijn hele seizoen verliep tot hiertoe goed, maar zonder echte uitschieters. Ik behield een zekere regelmaat. De twee wereldbekers voor het Belgisch kampioenschap stonden met rood aangemerkt in mijn agenda, mijn conditie was in stijgende lijn. Alles verliep goed tot corona toesloeg. Ik voelde me drie dagen grieperig en had er een week last van. Daarna kon ik goed herstellen, mede door een weekje vakantie in Andorra waar ik kon wandelen en twee leuke trails reed.”

In de week voor het nationale kampioenschap legde hij zich toe om fris aan de start te komen

“Ik had er veel zin in en ging voor een goed resultaat. Ik nam de kopstart en verspilde aanvankelijk weinig energie. Ik bevond me tijdens de eerste drie rondes op kop. In ronde vier ging Jens Schuermans erop en daarna erover, ik moest een verschil laten. Daarna ben ik wat stil gevallen. Het was voor mij een geruststelling dat ik met de beteren even kon wedijveren, dat deed me als werkende mens plezier.”

McCrae start vandaag zaterdag in de opener van de Flanders Cup in Kessel

“Het zal deugd doen om in mijn Vlaamse kampioenentrui nog eens in Vlaanderen te rijden. Normaal gezien betwist ik eind augustus nog een gravelrace in Houffalize.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *