logo Casalina

Olympia Wijgmaal schakelt dapper VS Kortenaken uit in de Croky Cup

Olympia Wijgmaal schakelt dapper VS Kortenaken uit in de Croky Cup
Olympia Wijgmaal (l) schakelde VS Kortenaken uit

Olympia Wijgmaal uit derde amateur klopte een goed meespelend VS Kortenaken uit derde provinciale. De geel-zwarten speelden regelmatig op de helft van Olympia Wijgmaal, de Leuvenaars klaarden het klusje op ervaring. Vooral tussen het uur en de 75ste minuut werd de kloof uitgediept.

Het was een duel tussen Wijgmaalse T1 Nobels tegen zijn voormalig trainer bij Rillaar Sport, Filip Janssens.

Het eerste echte gevaar bracht onmiddellijk een doelpunt met zich mee. Recente aanwinst Courtrai speelde de bal centraal door naar Zulu Kilo die de bal in de rechterhoek deponeerde, 1-0.

Zulu Kilo opende de score
Zulu Kilo opende de score

Thuisspeler Mertens zag een schot naast vliegen na een tegenaanval en Ephraïm kon bijna profiteren van Hagelands mistasten achteraan. Hij zag zijn kopbal naast zweven. Iets na het half uur kon vervangend kapitein Vandervondelen zijn eerste officiële treffer voor Olympia laten neerschrijven. Na een collectieve actie kon hij vanaf links binnenduwen. Bezoekers Gurny en Clemens brachten nog gevaar, Clemens zag zijn schot gepakt door goalie Amenga.

Aanwinst Courtrai werd bij de rust vervangen door Poppe. Beide teams hadden zeven spelers op de bank zitten, ze mochten er vijf inbrengen op drie wisselmomenten.

Na de rust was Mertens drie keer gevaarlijk, derde keer goede keer en hij trapte met een magistraal overhoeks schot de 3-0 op het scorebord. Enkele minuten later was de 4-0 er al nadat Miri via links de ruimte vond en zijn voorzet bij Dupont belandde en aan de eerste paal in doel besloot.

Dupont werkt de 4-0 tegen de touwen
Dupont werkt de 4-0 tegen de touwen

VSK kreeg het moeilijk, maar bleef goed meevoetballen. Ephraïm werd voor doel afgezonderd en maakte de 5-0. Wijgmaalse invaller Arbai trapte nog over na een individuele actie.

Bezoekende goalie Dumon kijkt beteuterd na de 5-0
Bezoekende goalie Dumon kijkt beteuterd na de 5-0

Bij VSK stonden er in de slotfase zeven spelers jonger dan twintig jaar op het veld en zelfs vier zestienjarigen.

Één gedachte over “Olympia Wijgmaal schakelt dapper VS Kortenaken uit in de Croky Cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *