De Stormvogels Haasrode straffen foutjes Crossing Vissenaken af

De Geyter maakt zich klaar om de match te beslissen op strafschop

In een attractieve en faire wedstrijd tussen tweedeprovincialer Stormvogels Haasrode en de bezoekers uit derde provinciale Crossing Vissenaken trokken de rood-gelen aan het langste eind. Naar het einde toe hengelden de blauwen uit Tienen naar de gelijkmaker, ze kregen het spreekwoordelijke deksel op de neus.

Beide teams begonnen met redelijk wat jonge spelers. CRV kreeg de eerste kans maar Lentini stuitte op thuisgoalie Vanhole. Vissenaken eiste de bal op. Daarna volgde twee keer slap verdedigen bij de bezoekers en stond het binnen het kwartier 2-0. De opener viel via Michiels op voorzet van De Geyter. De 2-0 kwam er na een afgemeten voorzet van Leirs naar Gastmans die afwerkte. Daarna kregen de toeschouwers een gelijkopgaande eerste helft met veel middenveldspel maar weinig kansen te zien. We gingen rusten bij 2-0.

Bezoeker Steve Klompkes wil de bal uit de buurt van De Vleeschauwer

Na de rust veel wissels bij beiden ploegen en de organisatie bij Haasrode viel wat weg. Vissenaken bracht Oliviers, Klompkes en De Kerpel in kon hier en daar dreigen. Omidi kwam drie keer oog in oog met Vanhole die steeds redde. Oliviers strafte een fout in de Stormvogeldefensie af, waardoor de blauwen verdiend op 2-1 kwamen. Daarna gaat CRV op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Op één van de counters in de slotminuut kreeg de thuisploeg een strafschop nadat er een strafschopfout werd begaan op invaller Creemers. De Geyter nam zijn tijd om de bal deftig op de penaltystip te leggen en velde het verdict, 3-1! Voor beide teams was het een bevredigende eerste test.

Doelpunten: 8’ Michiels (1-0), 20’ Gastmans (2-0), 77’ Oliviers (2-1), 90’ De Geyter (3-1 strafschop).