logo Casalina

Milan De Ceuster pakt achtste seizoenszege in Booischot en zijn tweede op enkele dagen tijd

Milan De Ceuster pakt achtste seizoenszege in Booischot en zijn tweede op enkele dagen tijd
Het podium met de organisatie enkele bloemenmeisjes en vlnr Van Bylen, De Ceuster en Noorloos

Al in de tweede van dertien rondes vormde zich een groep van zeven leiders die finaal om winst streden. Het peloton werd als gevolg van een te grote achterstand uit koers genomen met nog een lus af te leggen. Hadden ze effectief verder gereden dan waren ze net wel of niet gedubbeld. Vooraan zonderden zich in de finale Acrog-Tormans ploegmaten Van Bylen en De Ceuster af. Ze kwamen samen zegevierend over de meet, De Ceuster had een klein half wiel voor op Van Bylen.

De organiserende Booischotse Pedaalridders ontvingen 40 starters voor 13 lussen van 6,5 kilometer, goed voor een kleine 80 kilometer

De eerste echte aanval in ronde twee was de goede. Liam Van Bylen uit Westmeerbeek, Jelle Smet uit Malderen, Maes CT-Glabbeekploegmaats Mats Devry uit Averbode en Thomas Davids uit Vosselaar, Jarne Ceulemans uit Wiekevorst en de Nederlander Casper Noorloos hadden een kloof bij elkaar gereden. Vlaams-Brabants provinciaal kampioen Milan De Ceuster sloot enkele meters na de streep zijn wagonnetje aan. In eerste instantie hadden ze 10 tellen voor.

Vooraan verdeelden ze de premies onder elkaar en hun voorsprong groeide gestaag

Niels Goris uit Vlimmeren, Ian Vertommen uit Nijlen, de Azeri Kamran Mirzakhanov en velen anderen poogden het in de tegenaanval, maar dat bracht weinig op. De kloof groeide tot drie minuten en zelfs zes. Vooraan reden ze bij momenten tegen zestig kilometer per uur aan. In het peloton poogden Leandor Brands uit Westerlo en Rune Das uit Herselt de machine aan de praat te krijgen, zonder succes.

Ondertussen was in de slotronde De Ceuster weggereden, ploegmaat Van Bylen pikte nog aan. De Ceuster kwam als eerste over de streep. Ploegmaat Niel Meulemans uit Tielt, die daags nadien in Wuustwezel koerst, was eveneen aandachtige toeschouwer. Hij was enkele dagen geleden tweede in Tremelo na ook al De Ceuster. Noorloos won op enkele tellen de strijd om plaats drie voor Davids, Ceulemans, Smet en Devry. Een ronde eerder was Niels Goris uit Vlimmeren naar plaats acht gereden. Na hem kwamen Fons Deckers uit Deurne en Mirzakhanov binnen om de top tien af te sluiten.

“Ik voelde me goed en bij die vroege vlucht waren sowieso de besten ook aanwezig. De voorsprong groeide snel. Ik viel aan en zag ploegmaat Van Bylen naderen. We reden samen naar de meet en er werd besloten dat ik kon en mocht winnen. Het was opnieuw een leuke koers”, wist de winnaar die aan zijn achtste zegetuil toe was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *