logo Casalina

Stockx trapt Boutersem United op de valreep voorbij Tielt-Winge 3000 in vooruitgeschoven titelduel

Stockx trapt Boutersem United op de valreep voorbij Tielt-Winge 3000 in vooruitgeschoven titelduel
Derdeprovincialer Boutersem United realiseert versterkingen

Een onschuldige hand of computer bij de KBVB zorgde voor een topaffiche tussen twee titelkandidaten op de eerste speeldag in Derde Provinciale D. Beide ploegen kenden een geslaagde voorbereiding. Boutersem won al zijn wedstrijden en zette zijn titelambities kracht bij met een ruime overwinning in de Beker van Brabant op derde provincialer KV Tremelo. Ook TW 3000 klopte in diezelfde beker eveneens drie derde-provincialers uit de C-reeks, zij het met iets minder panache.

Vanaf de aftrap waren de intenties duidelijk. Boutersem wou zijn eerste thuiswedstrijd winnend afsluiten en koos onmiddellijk voor de aanval. Trainer Nico Adriaens van TW miste met Deboutte, Wouters en Bart-Jan Hannes drie titularissen en koos voor een meer behoudende 3-5-2 opstelling.

Ondanks de aanvallende intenties van Boutersem, had TW in de eerste helft op de tegenaanval de beste kansen

Na 5 minuten lanceerde Olemans op rechts Van Hee die sneller was dan zijn opponent. Van Hee zag geen medespelers in de Boutersemse zestien en waagde zijn kans met een schuin schot dat door doelman Stroobants in corner werd getikt. Steffen Janssen kopte nog eens 5 minuten later naast. In minuut 20 zetten Mertens en Smeets een één-twee op waarna Van Hee de voorzet van Smeets in één tijd nipt naast devieert; Boutersem met de schrik vrij.

Boutersem had het meeste balbezit maar slaagde er niet in om de goede organisatie bij TW te ontwrichten. De verre inworpen van Vanzavelberg brachten steeds onrust in de zestien van TW maar de afvallende ballen, onder meer een vluchtschot van Roosbeek en Boogaerts; botsten steeds op een bos van TW-verdedigers. Dit alles resulteerde in een billijke brilscore aan de rust.

In de tweede helft had TW aanvankelijk de beste kansen, daarna nam Boutersem over om in het slotkwartier een nipte maar verdiende overwinning te wettigen.

Een vrijstaande Mertens slaagde er niet in zijn kopbal op corner van Smeets voldoende naar beneden te drukken. Stockx riposteerde met een grondscherende vrije trap die door TW-doelman Putseys uit de linkerbenedenhoek gehaald werd. Van Hee botste in de korte hoek op een goed opgestelde doelman Stroobants. Diezelfde Stroobants was ook alert op een schot van Roesems. In de laatste tien minuten werden de hardwerkende maar leeggespeelde TW-aanvallers Van Hee en Mertens vervangen. TW kreeg het moeilijk en moest achteruit onder de aanhoudende druk van Boutersem.

 

Tieltse doelman Putseys had het soms niet onder de markt
Tieltse doelman Putseys had het soms niet onder de markt archiefbeeld

Een paar minuten voor het einde in een geharrewar met Mike Da Silva aan de achterlijn, rolde de bal voor de voeten van Marchal die in de korte hoek binnenschoof. Een nochtans goed leidende ref Michiels keurde dit doelpunt echter om een nog onduidelijke reden af. Boutersem morde maar had bloed geroken. Doelman Putzeys had nog een uitstekende redding in huis op een vluchtschot na een afleggertje van Stockx, maar moest zich in de slotminuut uiteindelijk toch gewonnen geven.

Een onnodige overtreding van twee TW-verdedigers op de rand van het strafschopgebied veroorzaakte een vrije trap die door Stockx tegen de netten werd geborsteld. Trainer Froment en de rest van zijn staff verlieten hun dug-out om mee te komen vieren. Boutersem klaarde een lastige klus en TW is nu reeds op achtervolgen aangewezen; de competitie is echter nog lang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *